Gruppbesök

Grupper är varmt välkomna tillsammans med sina guider.

Vi har inte satt någon storleksgräns på grupper med egen guide men gruppen får inte vara större än att övriga besökare kan hålla två meters avstånd till gruppen. Vår entrépersonal bedömer om gruppens storlek fungerar med hänsyn till antal övriga besökare i museet vid tillfället.

Kontakta gärna vår bokning på bokning.nobelprizemuseum[at]nobelprize.org om du har ytterligare frågor.

Visningar

För tillfället ges inga visningar på Nobel Prize Museum. Här nedan kan du läsa om vilka visningar vi brukar erbjuda på museet.

Fördjupa dina kunskaper om Nobelpriset genom att boka en visning. Våra dagliga allmänna visningar ger en översikt av museet över ca 35 minuter, men du kan även boka en privat visning. 

Visningstid är ca 60 minuter. Antal per visningsgrupp är 25 personer. Språk: svenska, engelska, franska, tyska, spanska, italienska, japanska, kinesiska och ungerska. 

En trevlig början eller avslutning på visningen är ett besök i vår restaurang Bistro Nobel. 

Lär känna Nobelpriset

En visning om Alfred Nobel, Nobelpriset och Nobelpristagarna. Rekommenderas för dig som besöker museet för första gången.

Nobelpris som förändrat världen

Nobelpriset tilldelas dem som ”gjort mänskligheten den största nyttan”. I denna visning får du veta mer om Nobelpris som har förändrat världen.

Nobelpristagare och kreativitet

Museets basutställning heter ”Människor, miljöer och kreativitet”. I denna visning tittar vi närmare på Nobelpristagarna utifrån ett kreativitetsperspektiv.

Nobelresan

Albert Einstein, Marie Curie, Malala Yousafzai – det är bara tre av många kända namn i en lång lista med Nobelpristagare som har börjat ett nytt liv någon annanstans och har förändrat världen.

Nobelresan riktar sig särskilt till SFI-grupper och språkintroklasser, och kan av dem bokas till ett rabatterat pris på 600 kr.

Taktil visning – Känn på Nobel

Följ med på en taktil visning anpassad för synskadade. Du får höra hela historien om Alfred Nobel och får känna på hans dödsmask. Med hjälp av föremål och filmer berättar vi också om Nobelprisets historia, den omtalade, glamorösa banketten och några intressanta och välkända Nobelpristagare. Alla filmer syntolkas.

Visningen är gratis för en grupp att boka under museets ordinarie öppettider. Max 10 personer per grupp. Läs mer om museets tillgänglighetsarbete.

Möten med minnen – för personer med demenssjukdom

Möten med minnen är en visning riktad till dig som har någon form av demenssjukdom tillsammans med en närstående person eller ledsagare.

Visningen handlar om Alfred Nobel och Nobelpriset. Tillsammans tittar vi även på några föremål som tillhört Nobelpristagare.

Visningen tar ca en timme.

 

Teckenspråkstolkade visningar och program

Samtliga svenskspråkiga programpunkter som hålls i museet kan bokas med tolkning till teckenspråk. Museet erbjuder även teckenspråkstolkning till de ordinarie guidade visningarna på svenska, som hålls klockan 14:15.

För att boka allmän visning eller program på teckenspråk kontakta tillgänglighetssamordnare Karin Jonsson. Ring 08-534 818 30 eller skicka e-post till karin.jonsson[at]nobelprize.org.

Det går även bra att boka teckenspråkstolkade visningar för en grupp utöver ordinarie öppettider.

 

Prisinformation

Bokade visningar under ordinarie öppettider: 1700 kr.

Entrékostnad tillkommer med 100 kr per ordinarie besökare och 80 kr för pensionärer.

Bokade skolvisningar 600 kr (grupper med personer under 18 år).

Alla priser är inklusive moms.

För bokningar utanför museets öppettider, kontakta vår eventavdelning på event.nobelprizemuseum[at]nobelprize.org eller 08-534 818 39