Dagliga allmänna visningar under våra öppettider

Varmt välkommen till våra dagliga allmänna visningar som ingår i inträdet och är 30 minuter långa. De ger en introduktion till Nobel Prize Museum och till vår utställning Nobelfesten – festernas fest. Det finns 30 lediga platser för varje visning, anmäl dig i vår entré i god tid innan.

Visningstid på svenska: 14.15.
Visningstid på engelska: 11.15, 13.15, 15.15.
Fredag kvällsvisning på engelska: 19.00.

Visningar för grupper

Fördjupa dina kunskaper om Nobelpriset genom att boka en egen visning för din grupp. Under hösten ges följande privata visningar på Nobel Prize Museum:

Nobelfesten – festernas fest

I museets nya utställning om Nobelfesten får man följa kockarnas kreativa process då de förvandlar svenska råvaror till en välsmakande och vacker meny. Man får se klänningar som gjort avtryck och som genom färgval och mönster berättar något om den som burit kreationen. Man får också veta hur floristen tänker kring de 25 000 blommor och stjälkar som ska smycka Blå hallen och hur man gör en bordsplacering för 1 250 gäster! Läs mer om utställningen här.

Nobelpris som förändrat världen

Nobelpriset ska tilldelas dem som enligt Alfred Nobels testamente ”gjort mänskligheten den största nyttan”. I denna visning får du veta mer om Nobelpris som har förändrat världen och om personerna bakom dem. Finns det något som förenar dem? Vi visar också originalföremål från Alfred Nobel och berättar hur det går till när Nobelpristagarna väljs.

Bokningsinformation privata visningar för grupper

Visningstid: 60 minuter

Antal per visningsgrupp: upp till 25 personer

Pris ordinarie grupp vardagar under öppettider: 1700 kr (Entrékostnad tillkommer med 100 kr per besökare).

Pris ordinarie grupp helg under öppettider: 2000 kr (Entrékostnad tillkommer med 100 kr per besökare).

Pris student- och pensionärsgrupper under öppettider: 1000 kr (Entrékostnad tillkommer med 80 kr per besökare).

Pris skolgrupper (under 18 år): 600 kr (ingen entrékostnad)

Möjligt tillägg: 1 glas cava och snacks i Bistro Nobel + Nobelchokladmedalj: 140 kr per person

Språk för visningar: svenska, engelska, spanska

För visningar utanför museets ordinarie öppettider: kontakta vår eventavdelning

Specialvisningar

Taktil visning – Känn på Nobel

Följ med på en taktil visning anpassad för synskadade. Du får höra hela historien om Alfred Nobel och får känna på hans dödsmask. Med hjälp av föremål och filmer berättar vi också om Nobelprisets historia, den omtalade, glamorösa banketten och några intressanta och välkända Nobelpristagare. Alla filmer syntolkas.

Visningen är gratis för en grupp att boka under museets ordinarie öppettider. Max 10 personer per grupp. Läs mer om museets tillgänglighetsarbete.

Möten med minnen – för personer med demenssjukdom

Möten med minnen är en visning riktad till dig som har någon form av demenssjukdom tillsammans med en närstående person eller ledsagare.
Visningen handlar om Alfred Nobel och Nobelpriset. Tillsammans tittar vi även på några föremål som tillhört Nobelpristagare.

Teckenspråkstolkade visningar och program

Samtliga svenskspråkiga programpunkter som hålls i museet kan bokas med tolkning till teckenspråk. Museet erbjuder även teckenspråkstolkning till de ordinarie guidade visningarna på svenska.

För att boka allmän visning eller program på teckenspråk kontakta tillgänglighetssamordnare Laura Aronovici. Ring 08-534 818 17 eller skicka e-post till laura.aronovici@nobelprize.org.

Det går även bra att boka teckenspråkstolkade visningar för en grupp utöver ordinarie öppettider.