Dagliga allmänna visningar under våra öppettider

Varmt välkommen till våra dagliga allmänna visningar som ingår i inträdet och är 30 minuter långa. Visningarna ger en introduktion till Nobelprismuseet och våra utställningar. Det finns 30 lediga platser för varje visning, anmäl dig i vår entré i god tid innan.

Visningstid på svenska: tisdag-fredag 14.15
Visningstid om Fungi på svenska: lördag-söndag 14.15
Visningstid om Fungi på svenska: fredag 27/10, 17/11, 24/11, 1/12, 15/12 17.15
Visningstid på engelska: 11.15, 13.15, 15.15
Fredag kvällsvisning på engelska: 19.15


Privata visningar för grupper under våra öppettider

Fördjupa dina kunskaper om Nobelpriset genom att boka en egen visning för din grupp. Önskemål om inriktning på visningen emottas gärna. 

Nobelpris som förändrat världen

Nobelpriset ska tilldelas dem som enligt Alfred Nobels testamente ”gjort mänskligheten den största nyttan”. I denna visning får ni veta mer om Nobelpris som har förändrat världen och om personerna bakom dem. Finns det något som förenar dem? Vi visar också originalföremål från Alfred Nobel och berättar hur det går till när Nobelpristagarna väljs.

Fungi – svampar i konst och vetenskap (30 september 2023 – 7 januari 2024)

I denna visning berättar vi om höstens utställning som utforskar svamparnas värld genom konstverk, designobjekt, mode och samtida vetenskaplig forskning. 

De senaste decennierna har vetenskapliga upptäckter visat hur svamparnas underjordiska nätverk flätar samman ekosystem och formar vår värld. Men svampvärlden är fortfarande full av mysterier som återstår för vetenskapen att lösa. 

Hur kan svampar växa flera hundra meter ner i berggrunden och vad kan detta säga om livets uppkomst? Skulle vi kunna bygga våra hus eller tillverka våra kläder av svamp? Hur kan svamp utmana våra invanda föreställningar om var en individ eller art börjar och tar slut? Och skulle psykedeliska svampar kunna bota depression? 

Välkommen att få svar på detta och mycket mer! 

Bokningsinformation privata visningar för grupper

Visningstid: 60 minuter

Antal per visningsgrupp: upp till 25 personer

Pris ordinarie grupp vardagar under öppettider: 1900 kr (nedsatt entrékostnad tillkommer med 110 kr per besökare).

Pris ordinarie grupp helg under öppettider: 2500 kr (nedsatt entrékostnad tillkommer med 110 kr per besökare).

Pris student- och pensionärsgrupper vardagar under öppettider: 1200 kr (nedsatt entrékostnad tillkommer med 90 kr per besökare).

Pris student- och pensionärsgrupper helger under öppettider: 1500 kr (nedsatt entrékostnad tillkommer med 90 kr per besökare).

Pris skolgrupper (under 18 år): 600 kr (ingen entrékostnad)

Möjligt tillägg: 1 glas cava och snacks i Bistro Nobel + Nobelchokladmedalj: 140 kr per person

Språk för visningar: svenska, engelska

Bokning och förfrågningar av privata visningar för grupper: bokning.nobelprizemuseum@nobelprize.org

Vid frågor: 08-534 818 18

För visningar utanför museets ordinarie öppettider: kontakta vår eventavdelning


Specialvisningar

Taktil visning – Känn på Nobel

Följ med på en taktil visning anpassad för synskadade. Du får höra hela historien om Alfred Nobel och får känna på hans dödsmask. Med hjälp av föremål och filmer berättar vi också om Nobelprisets historia, den omtalade, glamorösa banketten och några intressanta och välkända Nobelpristagare. Alla filmer syntolkas. Visningen är gratis för en grupp att boka under museets ordinarie öppettider. Max 10 personer per grupp. Läs mer om museets tillgänglighetsarbete.

Möten med minnen – för personer med demenssjukdom

Möten med minnen är en visning riktad till dig som har någon form av demenssjukdom tillsammans med en närstående person eller ledsagare.
Visningen handlar om Alfred Nobel och Nobelpriset. Tillsammans tittar vi även på några föremål som tillhört Nobelpristagare.

Teckenspråkstolkade visningar och program

Samtliga svenskspråkiga programpunkter som hålls i museet kan bokas med tolkning till teckenspråk. Museet erbjuder även teckenspråkstolkning till de ordinarie guidade visningarna på svenska.

Bokning: För att boka specialvisning eller program på teckenspråk kontakta tillgänglighetssamordnare Laura Aronovici. Ring 08-534 818 17 eller skicka e-post till laura.aronovici@nobelprize.org.
Det går även bra att boka teckenspråkstolkade visningar för en grupp utöver ordinarie öppettider.

 

 

  • © Nobel Prize Outreach. Photo: Nanaka Adachi

  • © Nobel Prize Outreach. Photo: Nanaka Adachi