Inled sommarkvällen med mingel i vår nya utställning. Våra populära kvällsvisningar på fredagar fortsätter även under semestern. Ta del av historier om människorna som förändrat världen och fått Nobelpris, samtidigt som du umgås med vänner och njuter av god mat och dryck.  

En almanacka som bär spår av en tidsresa, ett brev från världens mest kända vetenskapsman och en sjal som vittnar om kampen för att flickor ska få gå i skolan. Det är bara tre av de över tvåhundra föremålen som visas i vår nya utställning Sakerna som förändrar världen. Utställningen blickar in i banbrytande upptäckter och inspirerande livsverk genom personliga föremål, som Nobelpristagare har donerat till museets samling.  

Sedan 1901 har Nobelpriset belönat banbrytande upptäckter, lysande idéer, berörande berättelser och arbete för fred. Alla har gett nya perspektiv på våra liv och vår framtid, och på något sätt förändrat världen.  

Mingla med vänner i bistron och utställningarna och häng med på en guidad tur när våra kunniga guider visar Sakerna som förändrar världen. 

17.15 Visning på engelska    

18.15 Visning på svenska    

19.15 Visning på engelska 

Museets utställningar, Bistro Nobel samt vår butik håller öppet hela kvällen. Under kvällen serverar Bistro Nobel smårätter från sin fredagsmeny. 

Biljetter 

Dessa kvällar erbjuds ett festligt kombipaket med biljett för 200 kr där entré, guidad visning, snacks och ett glas cava eller alkoholfritt bubbel ingår.  

Boka dina biljetter här. För medlemsbiljett krävs giltigt medlemskap. Vänligen visa medlemskort i entrén. Köpt biljett återbetalas ej.