Photo: Melina Reid

Söker du en lokal med det lilla extra för ditt möte, ditt event eller sällskap? Då är Nobel Prize Museum den rätta platsen.

Vi kan hantera allt från mindre möten för 10 personer till stora mottagningar för upp till 500 personer. Museet ligger mitt i Gamla stan och är inrymt i Gamla Börshuset – en mötesplats där gammalt möter nytt.

Mat och drycks beställs av Bistro Nobel, vår egna restaurang. Menyförslag finns listade längre ned på sidan. Förstärk upplevelsen av att vara på Nobel Prize Museum med en visning, en workshop eller ett föredrag kopplat till Nobelprisen och Nobelpristagarna. Nu erbjuder vi också en Afterwork light för grupper på 25–40 personer under två timmar. 

Längs ner på sidan finns en utförlig bokningsinformation i PDF-format för nedladdning/utskrift. Den besvarar de allra flesta frågor våra kunder brukar ha.

  • Photo: Melina Reid

  • Photo: Melina Reid

  • Photo: Melina Reid

  • Photo: Melina Reid

Photo: Melina Reid

Mat

Bistro Nobel kan erbjuda allt från frukost till middag, från mingelbuffé till Nobelmeny. Nu erbjuder vi även så kallad share food; säsongsbetonad kall och varm mat i olika serveringar. Maten bjuder in till spontana samtal, perfekt för grupper som vill lära känna varandra bättre. Smaka och jämför upplevelsen med bordsgrannen!

Photo: Melina Reid

Aktiviteter

Rama in ditt event och förstärk upplevelsen med en guidad visning av museet, en workshop eller ett inspirerande föredrag. Kontakta oss för att prata igenom dina önskemål – vi hjälper till  att skräddarsy aktiviteterna så att de passar dina behov.
Workshop

Inspirera ditt team eller dina kunder att nå mål, att samarbeta och prestera tillsammans i Nobelprisets anda. Nya Nobelpris står på tur – hur ser det ut för ditt team/dina kunder? Vad vill ni åstadkomma?

Få ny energi i en unik kontext av briljant vetenskap, kreativitet, innovation, humanitära bragder och gränslöst litterärt skapande. En miljö som präglas av enastående upptäckter och Nobelpristagare för evigt inskrivna i historien.

En workshop är 90 min lång och innefattar även en visning på tema kreativitet.

Visningar

Idéer som förändrat världen

Nobelpriset tilldelas dem som ”gjort mänskligheten den största nytta”. I vår vardag kommer vi ständigt i kontakt med upp­täckter och innovationer som belönats med Nobelpris som till exempel penicillin, plast och transistorn. I denna visning får du veta mer om Nobelpris som har förändrat världen.

 


Människor, miljöer och kreativitet

Vad är kreativitet och hur kan den bäst befrämjas? Vad är viktigast i den kreativa processen; det individuella skapandet eller den miljö i vilken arbetet utförs? I visningen Människor, miljöer och kreativitet ges inga svar, men den vill ge besökaren tillfälle att själv begrunda dessa frågor. I denna visning tittar vi närmare på Nobelpristagarna utifrån ett kreativitetsperspektiv.

 


En resa genom Nobelåret

Hur blir man Nobelpristagare och hur ser processen ut från utskick av nomineringsbrev till Nobelbanketten i Stadshuset? Ser för­farandet likadant ut idag som när priset delades ut första gången 1901? Den här visningen handlar om hur Nobelåret ser ut, vad Nobel­pristagarna får uppleva, varför vissa pris skjuts upp och varför vissa pristagare har förhindrats att ta emot sitt pris.

 


Rätten till frihet – Martin Luther King Jr

En av våra största frihetsikoner har intagit museet t.om. september 2019. Genom bilder, filmer, föremål och texter visas olika delar av Kings liv. Hur får en människa ett sådant stort mod och vad inspirerades han av? Icke-våldsprincipen var grundläggande i kampen liksom den religiösa tron och gemenskapen. Martin Luther Kings liv och insatser är en fascinerande del av ett viktigt skede i 1900-talets historia. Hans kamp bidrog till flera viktiga lagändringar och andra resultat. Hans drömmar, idéer och förmåga att uttrycka dem framstår som odödliga.

 

En visningskostnad tillkommer.


 

Förrätten vid 2019 års Nobelbanketten, skapad av stjärnkocken Sebastian Gibrand. Kalixlöjrom med gurka, inlagd kålrabbi, krämig dill- och pepparrotsås. © Nobel Media. Foto: Dan Lepp.

Afterwork light

Nu kan ni genomföra ett kortare event på två timmar hos oss, ett tids- och kostnadseffektivt sätt att träffas på. I besöket ingår ”Bitar från banketten”, dryck och en visning. Perfekt för det mellanstora sällskapet, priset 600 kr/person gäller för grupper om 25–40 personer.

Information
  • Afterwork light kan bokas måndag–torsdag.
  • Ni är välkomna 17.30–19.30 (det är möjligt att boka till kl. 20.00 men blir då en annan priskategori).
  • Minst antal är 25 personer och max antal är 40 personer.
  • Förtäringen består av ”Bitar från banketten”, där ni får testa smaker från Nobelmiddagen. Smårätterna serveras på fat och ni äter ståendes.
  • Kostnad: 600 kr/paket (ex moms). Ingår gör inträde, privat visning, mat och ett glas vin.

Bra att veta är att besöket inte innebär ensamrätt till museet.

 

Bokningsinformation