Hur bokar vi?

Bokningsbara tider finns att hitta på respektive skolprogram. De är sorterade stadievis. När du hittat ett skolprogram du vill boka, klickar du ”Boka detta skolprogram här”, så kommer du till webbokningen.

Vilka årskurser/grupper tar ni emot?

Alla, från 5-åringar i förskola till studenter på högskola och SFI-klasser.

Vad kan ni erbjuda SFI-klasser?

Vi har en visning där vi bekantar oss närmare med Alfred Nobel, Nobelpriset och Nobelpristagarna. Vi går i lugn takt och anpassar oss efter gruppens språknivå och behov. Det går även att besöka museet på egen hand och då ta del av vårt material anpassat för ett sådant typ av besök.

Hur långa är skolprogrammen?

Det varierar mellan en timme till en hel dag. Information finns under varje program.

Hur tar vi oss till er?

Det finns flera sätt, men det enklaste är att åka tunnelbana till Gamla Stan och gå vänster på Munkkbrogatan och sedan höger uppför Kåkbrinken tills ni kommer till Stortorget. Där ser ni vår huvudentré i det stora Börshuset. Undvik bil, det finns väldigt få parkeringsplatser och en stor del av Gamla Stan har förbud mot fordonstrafik dagtid. Om ni åker i bokad buss går det bra att den släpper av på Slottsbacken. Museet ligger runt hörnet.

När ska vi vara där?

Försök att anpassa er resa så att ni kommer fram ungefär 10 minuter innan programmet börjar. Om museet är öppet kan ni gå in och meddela i kassan så blir ni insläppta. Om museet är stängt väntar ni utanför tills en pedagog kommer ut och möter er.

Finns det något matsäcksrum på museet?

Nej tyvärr, vi har inte plats för något sådant.

Vad kostar det?

Ett program kostar mellan 300 kronor (förskolegrupper) och 1500 kr (heldagsprogrammet Naturvetenskap och konst) beroende på längd och årskurs. Information finns vid respektive programs sida.

Om vi vill ha ett annat innehåll än det som finns hur gör vi då?

Ta kontakt med skolbokning.nobelprizemuseum[at]nobelprize.org så kan vi diskutera fram en lösning för er.

Vi vill bara besöka museet utan att boka program. Hur gör vi då?

För att ni ska få en bra upplevelse vill vi att ni föranmäler ert besök genom att skicka ett mejl till skolbokning.nobelprizemuseum[at]nobelprize.org. Meddela vilken dag och tid ni vill besöka oss, vilken skola ni kommer från, ålder på eleverna och hur många ni är. Skriv också namn och telefonnummer så att vi kan få tag på ansvarig lärare om något händer. När ni kommer hit är det fri entré för alla klasser från grundskolan, gymnasiet, Komvux och SFI. Även medföljande lärare går in gratis.

Skriv gärna ut material att arbeta med på egen hand och ta med till museet.

Vid frågor

Skicka e-post till skolbokning.nobelprizemuseum[at]nobelprize.org
eller ring 076-031 15 00. Vi svarar i telefon företrädesvis på måndagar klockan 09.30-11.30.