Under Nobeldagen fylls museet av festliga aktiviteter följ livesändning från Nobelprisutdelningarna i Oslo och Stockholm, lyssna på en cellist som tonsätter museet eller följ med på en guidad visning av höstens utställning Fungi – svampar i konst och vetenskap.

I utställningen Nobel Creations kan du uppleva tolkningar av årets Nobelpris i form av klänningar skapade av studenter på Beckmans Designhögskola. Några av studenterna kommer att vara på plats för att berätta om sina kreationer.

Passa gärna på att boka en Nobellunch i Bistro Nobel eller fira dagen med ett glas bubbel.

Alla familjer och nyfikna barn är välkomna till vår verkstad för festligt pyssel, mellan kl 11.00-16.00. Gör en egen kunglig krona eller skapa en egen medalj.

I museibutiken finns ett noga utvalt och unikt sortiment, så passa på att hitta julklappar då butiken erbjuder 10 % rabatt denna dag.

Guidade turer på svenska i utställningen Fungi – svampar i konst och vetenskap: 12.15, 14.15, 16.15
Guidade turer på engelska om årets Nobelpriser och Nobelfestligheter: 11.15, 13.15, 15.15


Lämna väskan hemma – viktig information om polisens förbud mot väskor

I enlighet med Polismyndigheten restriktioner är det inte tillåtet att ta med sig väskor eller påsar större än 20×30 cm in i museet. Vi har inte möjlighet att förvara väskor i vår garderob och ber er därför att lämna dessa hemma.

Om du av medicinska skäl har behov av en väska eller behöver ta med dig en skötväska, får dessa tas in efter att de har kontrollerats av vår personal. Mer information hittar du här.