För tolfte året i rad tolkar modestudenter från Beckmans Designhögskola årets priser i fysik, kemi, fysiologi eller medicin, litteratur, fred och ekonomi. För att uppmärksamma och hedra årets Nobelpristagare och deras upptäckter har studenterna skapat fria tolkningar av årets priser i form av bärbara högtidskläder. De kommer att presentera sina kreationer under två särskilda visningar.    

Hör forskaren och designern Maurizio Montalti (IT) i ett samtal kring vad han beskriver som en kommande ”bioteknologisk revolution”. Montalti grundade Officina Corpuscoli 2010, en tvärvetenskaplig studio som utforskar metoder för att odla fram nya innovativa material bestående av svampmycel.  

I utställningen Fungi – svampar i konst och vetenskap visas ett urval av Montaltis verk samt Balenciagas ”Maxi Hooded Wrap Coat”, tillverkad av ett mycel-baserat konstläder som han har utvecklat. Hans arbete har tidigare ställts ut på museer som MoMA – New York, Centre Pompidou – Paris, MAXXI – Rome, Triennale – Milano och Design Museum – London.  

Program

17.00 Insläpp

17.30 Invigningstal Nobel Creations 2023

17.45 Möt studenterna bakom kreationerna när de ger en introduktion till klänningarna (begränsat antal platser)

18.15 Möt studenterna bakom kreationerna när de ger en introduktion till klänningarna (begränsat antal platser)

18.45–19.45 Samtal på engelska med forskaren och designern Maurizio Montalti

Passa på att se både Nobel Creations och Fungi – svampar i konst och vetenskap. I biljettpriset ingår även entré till museets utställningar som håller öppet fram till klockan 21.00. Bistro Nobel serverar sin fredagsmeny med noga utvalda smårätter, passande viner, öl, cocktails eller alkoholfria alternativ. Bistron är även den öppen fram till klockan 21.00.

Se köp av biljetter nedan. Köpt biljett återbetalas ej.


Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.