Upplev en magisk kväll med stockholmsbaserade saxofonisten Bear Garden aktuell med albumet Up. Låt dig svepas med av hans moderna melodiösa pop med influenser från jazz och soul.

Bear Garden rör sig som en kameleont mellan musikgenrer. Hans låtar har en bas i både pop och nu jazz med improvisationer och svängiga influenser från neo soul. Senaste singeln Hey Ye Ye Yeah är en låt fylld av färg och energi. Det är den första singeln från hans tredje album Up (2024) som släpptes i början av året.

Martin Wirén, som är personen bakom Bear Garden, hämtar inspiration från hemstaden Gällivare och den hårda och karga naturen i norra Sverige. Som kompositör och saxofonist med stipendier från bland annat STIM och Kungliga Musikaliska Akademin i bagaget skapar han genreöverskridande kompositioner och atmosfäriska ljudlandskap med ett kompromisslöst driv framåt.

Konserten börjar klockan 18.00 och varar i cirka 60 minuter.

I biljettpriset ingår även entré till museets utställningar som håller öppet fram till klockan 21.00. Före och efter konserten serverar Bistro Nobel sin fredagsmeny med noga utvalda smårätter, passande viner, öl, cocktails eller alkoholfria alternativ. Bistron är även den öppen fram till klockan 21.00.

Biljetter

Boka dina biljetter här. För medlemsbiljett krävs giltigt medlemskap. Vänligen visa medlemskort i entrén. Köpt biljett återbetalas ej.


Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler, marknadsföring och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.