I näsan sitter cirka 10 000 doftreceptorer som hjälper oss att uppfatta världen. Dofter har kraften att väcka minnen till liv och förflytta oss genom tid och rum. Hur kommer det sig att detta sinne påverkar oss så starkt? En av anledningarna kan vara att luktnerven kopplar direkt både till hjärnans känslocentrum amygdala, och till hippocampus där nya minnen lagras.

Hur ska man egentligen beskriva en doft? Denna kväll kommer vi att lära oss mer om luktsinnet och dyka ner i doftämnen, egenskaper och associationer. Kvällens workshop kommer att ledas av Sandra Kinnmark och Amelie Saltin Thor från NOS Olfactive Studio som doftsätter känslor med hjälp av sin metod, emotiontech™️. De kommer ta med oss på en eskapad av dofter som förflyttar oss till nya platser och utforska dofter som sätter i gång fantasin.

Alla workshopdeltagare får ett prov (10 ml) av en unik doft att ta med sig hem som en del av upplevelsen.

I biljettpriset ingår även entré till museets utställningar som håller öppet fram till klockan 21.00. Före och efter workshopen serverar Bistro Nobel sin fredagsmeny med noga utvalda smårätter, passande viner, öl, cocktails eller alkoholfria alternativ. Bistron är även den öppen fram till klockan 21.00.

Biljetter

Boka dina biljetter här. För medlemsbiljett krävs giltigt medlemskap. Vänligen visa medlemskort i entrén. Köpt biljett återbetalas ej.


Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler, marknadsföring och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.