Välkommen till en stämningsfull konsert med den prisbelönte norska jazzsaxofonisten Håkon Kornstad. Med improvisation och livesamplingar i centrum, är ingen av hans konserter den andra lik. 

Kornstad är en tekniskt skicklig saxofonist samtidigt som hans musikaliska uttryck är lekfullt och utforskande. Han använder övertoner och rytmer för att bredda ljudbilden och låter lyriska melodier sväva över samplade beats. På scen spelar han in sig själv och genom samplingarna skapas lager på lager av melodier och beats som växer till ett fylligt ljudlandskap. 

Håkon Kornstad har släppt fem soloalbum. Det senaste Out Of The Loop spelades in under pandemin 2020, i Sofienebergs kyrka i Oslo. Även om albumets sound många gånger låter elektroniskt, är alla ljud skapade med saxofonen eller genom Kornstads uttrycksfulla tenorröst.  

Efter att ha utbildat sig till operasångare 2014 delar han nu tiden mellan opera och jazz – och kombinerar de två uttrycken på oväntade och fantasifulla sätt. 

Konserten börjar klockan 18.00 och varar i cirka 60 minuter. 

I biljettpriset ingår även entré till museets utställningar som håller öppet fram till klockan 21.00. Före och efter konserten serverar Bistro Nobel sin fredagsmeny med noga utvalda smårätter, passande viner, öl, cocktails eller alkoholfria alternativ. Bistron är även den öppen fram till klockan 21.00. 

Biljetter

Missa inte denna unika konsert – boka din biljett här! 

För medlemsbiljett krävs giltigt medlemskap. Vänligen visa medlemskort i entrén. Köpt biljett återbetalas ej.  


Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler, marknadsföring och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.