Välkommen till en konsert med cellisten Dobrawa Czocher som utforskar nya aspekter av cellons ljudbild och mixar klassisk och samtida musik. Under sin långa karriär som prisvinnande kammar- och orkestermusiker har hon rört sig obehindrat mellan olika musikaliska uttryck. 

Under uppväxten var hon omgiven av musik, började spela cello som sjuåring och bestämde sig tidigt för att ägna sitt liv åt musiken. “Genom cellon talar jag med andra själar” säger Czocher om musiken. Hon har examen från två prestigefulla universitet: Chopin University of Music i Warsawa och Hochschule für Musik i Dresden. Dessutom har hon vunnit flertalet solisttävlingar i och tävlingar i kammarmusik. 

Sedan många år samarbetar hon med sin goda vän, pianisten Hania Rani, som uppträdde på Nobelprismuseet 2022. Tillsammans har de släppt albumen Biała flaga (2015) och Inner Symphonies (2021). Tidigare i år kom Czochers soloalbum Dreamscapes där Czocher tar med lyssnarna på en inre resa genom det omedvetna. I drömmens värld omformas tiden, och gränsen mellan vad som är magiskt och verkligt suddas ut. 

Före och efter konserten serverar Bistro Nobel sin fredagsmeny med noga utvalda smårätter, passande viner, öl, cocktails eller alkoholfria alternativ.

Se köp av biljetter nedan. Köpt biljett återbetalas ej.Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.