Under en timmes tid kommer du tillsammans med vår personal gå igenom allt från teknisk utrustning, djurhållning och forskning. Vad krävs egentligen för att hålla över 20 000 zebrafiskar? Hur ser det ut på en anläggning? Vilken teknik används för att bereda och hålla allt vatten?

Se hur en zebrafiskuppfödning går till, från parning och fertilisering till vuxen ålder, lär dig se skillnad på olika kön och hur vi håller räkningen på alla dessa djur. Ta en stund och kolla i några av alla våra mikroskop och observera embryon och yngel i olika stadier av livet, vi erbjuder även en möjlighet att få se flourescens lysa klart inuti levande yngel, har du aldrig sett ett grönt hjärta som pumpa blod eller röda blodkroppar som flyger runt i blodkärlssystemet med mera så är det här din chans!

Under rundturen kommer vi visa filmer där våra forskare berättar om sitt arbete och hur zebrafiskar används i olika forskningsområden, så som i utvecklingen av cancermediciner. Så klart finns tid under och efter turen för dina frågor!

Lars Bräutigam - chef för zebrafisk faciliteten