Slutsålt!
Bli medlem i museet och få förtur till biljettbokning, fritt eller rabatterat inträde till våra kommande konserter, samtal, provningar och evenemang.

2011 tilldelades Tawakkol Karman Nobels fredspris för sitt arbete med att demokratisera Jemen och har kallats The Lady of Arabic Spring och The Mother of the Revolution.

Tillsammans med åtta andra kvinnliga journalister grundade hon Women Journalists Without Chains, för att arbeta för pressfrihet. Sedan 2007 har hon lett mer än hundra fredsdemonstrationer för att protestera mot inskränkningar av pressfriheten och rättsliga åtgärder mot journalister. Hon var central i upproren i Jemen 2011 och har sedan dess verkat för mänskliga rättigheter i regionen.  

Tawakkol Karman samtalar med Nobelprismuseets Carin Klaesson om mod, envishet och om hur orättvisa mot en individ är ett övergrepp mot hela mänskligheten. Museet stänger efter samtalet, klockan 19.00.  

Se köp av biljetter nedan. Köpt biljett återbetalas ej.


Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.