Välkommen till en smakrik provning i två delar, med inspiration från svamparnas fascinerande värld! Kemiingenjören och svampkonsulenten Lena Engelmark Embertsén från Högtorp gård är din guide och utlovar en smakrik resa in i svamparnas rike. 

I första delen ger hon en introduktion om matsvamparnas historia. Hur har vi använt oss av stora och små matsvampar och hur skapar vi maträtter med dem idag? Lena går igenom olika arter, var de växer och hur de kan odlas. Vi ser även närmare på hantering och olika tekniker för att lagra svamp och utvinna dess smaker. 

I del två blir det smakverkstad där vi utforskar olika svamparter, tillagningstekniker och får tips på spännande och ovanliga smårätter som svampkaviar, “svill” och svampsoya. Vi kommer även få smaka på dryckerna chaga och kombucha. 

Det kommer bli en kväll med fokus på att fördjupa sina kunskaper likväl som att lära sig mer om smak och konsistens. Det kommer även finnas tid för både frågor och svar! 

I biljettpriset ingår även entré till museets utställningar som håller öppet fram till klockan 21.00. Före och efter samtalet serverar Bistro Nobel sin fredagsmeny med noga utvalda smårätter, passande viner, öl, cocktails eller alkoholfria alternativ. Bistron är även den öppen fram till klockan 21.00.

Se köp av biljetter nedan. Köpt biljett återbetalas ej.


Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.