På vilket sätt kan vi optimera vår kropp? På vilket sätt kan vi förbättra funktioner och sinnen i kroppen?

Science Today tar temperaturen på vetenskapen 2023 och bjuder in till en afterwork där doktorander och postdoktorer från Karolinska Institutet (KI), Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Stockholms universitet (SU) får chansen att presentera sin forskning på scen.

Efter samtalen fortsätter vi med nätverksmingel i baren med musik som stimulerar hjärnan! Science Today blickar in i vetenskapens och teknikens värld och skapar en möjlighet för doktorander, forskare och andra entusiaster med intresse för vetenskaplig forskning att träffas och diskutera.

Tidigare Science Today har haft ämnen som The Complexity of the Brain, The Exploration of Space, Genetics och Foodtech. Nu är det dags att utforska människokroppen. Användandet och tillgången till teknologi för att förstå vår kropp har ökat markant – hur ser vi på kroppsrytm i relation till teknologi?

Kvällens samtal sker på engelska och leds av Nobelprismuseets Olof Somell. Efter samtalet fortsätter kvällen med musik och häng i Bistro Nobel som har komponerat en fredagsmeny av mellanrätter och goda drycker. I biljettpriset ingår även entré till museets utställningar som håller öppet fram till klockan 21.00.

Science Today är ett samarbete med Karolinska institutet, Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet.

Laura Crucianelli är Marie Skłodowska-Curie-forskare vid Brain, Body and Self Lab, Institutionen för neurovetenskap, Karolinska Institutet. Hon forskar på hur vi kan uppleva vår kropp som vår egen, genom taktila, termiska och fysiologiska signaler. 

Maaike Iris Moes, doktorand på Kungliga Tekniska Högskolan, forskar inom omgivningsfysiologi, om hur människokroppen reagerar på och anpassar sig till extrema miljöer. 

Kasper Karlgren, Doktorand på Institutionen för data- och systemvetenskap, Stockholms universitet. Hans forskning kretsar kring sömn, sömnhacking och kroppsrytmer i relation till teknologi. 

Kvällens program:

17.00 Förmingel och DJ Kotta
18.00 Samtal på scen
19.00-21.00 Eftersnack och mingel med DJ Kotta

Se köp av biljetter nedan. Köpt biljett återbetalas ej.


Nights at the Nobel Prize Museum / Medlemskap

Välkommen till en upplevelse utöver det vanliga på Nobel Prize Museum när vi öppnar upp för en sen kväll på museet varje fredag. Här bjuder vi in till upplevelser för alla sinnen i form av litterära samtal, musik, konserter, science talks, provningar och workshops. Läs mer om våra fredagskvällar i programkalendern här.

Som medlem i Nobel Prize Museum har du rabatterat pris på många programbiljetter och går gratis på många andra aktiviteter under ett år.
Läs mer om medlemskap här.

Välkommen att uppleva en sen kväll på Nobel Prize Museum.Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.