Hur är kosmos uppbyggt? Vad består liv av? Och vad gör oss till människor? Sedan 1901 har Nobelpriset gått till banbrytande upptäckter, lysande idéer, berörande berättelser och fredsarbete. Alla har gett nya perspektiv på våra liv och vår framtid.  

Nobelprismuseets nya utställning Sakerna som förändrar världen blickar in i märkvärdiga upptäckter och livsverk, genom personliga föremål som Nobelpristagare har donerat till museets samling. Det vardagliga och personliga blandas med hisnande existentiella och vetenskapliga frågor.  

I utställningens myller av ting kan du upptäcka hur ditt liv och den värld du lever i har förändrats tack vare forskare, författare och aktivister som arbetat inom vetenskap, litteratur och fred.  

Välkommen till en festlig öppningskväll av utställningen med musik av medlemmar ur Stegreif – den improviserande symfoniorkestern. Passa på att prata med våra kunniga guider som kommer att finnas på plats hela kvällen för att berätta om de många spännande föremålen i utställningen. I Bistro Nobel kan du avnjuta en specialkomponerad meny av smårätter med utvalda viner, öl, cocktails och alkoholfria drycker.  

Stegreif är ett kollektiv med musiker från hela världen som omtolkar klassisk musik genom improvisation och samtida musikaliska influenser. Deras konserter framförs utan dirigent eller notblad. De kommer att uppträda flera gånger under kvällen. 

Biljetter

Klicka här för bokning/köp av biljetter. Köpt biljett återbetalas ej.
För medlemsbiljett krävs giltigt medlemskap. Vänligen visa medlemskort i entrén.


Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler, marknadsföring och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.