Ljusfestivalen Nobel Week Lights kommer återigen ta plats på Stockholms gator under årets Nobelvecka. Med inspiration från Nobelprisbelönade insatser och individer skapas fantastiska ljusinstallationer som lyser upp i decembermörkret.

Årets konstnärer och ljusdesigners utforskar några av vetenskapens största upptäckter och skapar fantastiska installationer. Med hjälp av unika idéer och teknisk skicklighet skapas verk som inspirerar, lockar till eftertanke och ger nya perspektiv på staden och den urbana miljön.

Ljusets roll blir som allra tydligast i mörkret. Det visar den fina responsen från förra årets festivalbesökare. Under årets ljusfest bjuds stockholmarna att besöka både kända och mindre kända platser för unika konstupplevelser.

Nobel Week Lights är initierat och producerat av Annika Levin, Alexandra Manson och Lara Szabo Greisman från Troika. Satsningen genomförs i samarbete med Nobelprismuseet och Stockholm stad, med stöd av Rymdstyrelsen, Erling-Perssons Stiftelse, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse och Stockholms Handelskammare samt ett flertal övriga partners och belysningsföretag.

Se hela programmet på Nobel Week Lights hemsida här.