Under förra årets Nobelvecka genomfördes den uppskattade ljusfesten Nobel Week Lights. Sexton ljusinstallationer, varav många var direkt inspirerade av tidigare Nobelpris, gick att se runt om i staden. Veckan får en fortsättning i år.

Nobel Week Lights kommer att äga rum i Stockholm under Nobelveckan, den 4-13 december. Med nya ljusupplevelser på ikoniska platser och byggnader vill Nobel Week Lights bjuda in stockholmarna till firandet av årets Nobelvecka. En upplevelse som bidrar med ljus i mörkret när vi som mest behöver det.

Arbetet med ljusdesign ligger ofta i skärningspunkten mellan konst och vetenskap. Det är både lekfullt, effektfullt och kommunikativt. De konstnärer och ljusdesigners som deltar i år utforskar nya idéer och tekniker med sina verk. Installationerna väcker tankar kring hur vi upplever vår urbana miljö och får dig som besökare att se på Stockholm med nya ögon.

Nobel Week Lights Stockholm är initierat och producerat av Annika Levin, Alexandra Manson, Lara Szabo Greisman och Troika AB. Satsningen är en del av Nobelveckans program och genomförs i samarbete med Nobel Prize Museum, med stöd av Stockholms stad samt och ett flertal övriga partners och belysningsföretag.

Missade du förra årets Nobel Week Lights eller vill du uppleva installationerna igen? Ta en digital promenad och upplev alla ljusinstallationerna som visades under Nobel Week Lights. Här berättar konstnärerna om sina verk och sina inspirationskällor.

Här kan du ta en digital promenad tillsammans med konstnärerna.

Hela programmet för nobelweeklights.se kommer att publiceras under hösten.