Tänk dig att du eller någon i din familj blivit allvarligt sjuk, och att det inte finns någon behandling mot sjukdomen. Eller att den medicin du behöver kostar hela din månadslön eller din årslön. Så ser verkligheten ut för många världen över. Miljontals människor dör varje år i sjukdomar som hade kunnat förebyggas eller behandlas. 

Vetenskapliga upptäckter har gjort att det idag finns läkemedel mot fler sjukdomar än någonsin – men de är bara till nytta för mänskligheten om de också når ut till de som behöver dem. När Läkare utan gränser fick Nobels fredspris 1999 använde de prispengarna till att starta en kampanj för allas rätt till livräddande läkemedel. 

Hör Mia Hejdenberg, från Läkare utan gränser, i ett samtal med Nobelprismuseets Gustav Källstrand om hur man gör för att medicin inte ska vara en lyxvara, utan tillgänglig för alla. Samtalet spelas in för museets podd Idéer som förändrar världen. 

I biljettpriset ingår entré till museets utställningar som håller öppet fram till klockan 21.00. Före och efter samtalet erbjuder Bistro Nobel sin fredagsmeny med noga utvalda smårätter, passande viner, öl, cocktails eller alkoholfria alternativ. Bistron är även den öppen fram till klockan 21.00.  

Biljetter

Boka dina biljetter här. För medlemsbiljett krävs giltigt medlemskap. Vänligen visa medlemskort i entrén. Köpt biljett återbetalas ej.


Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler, marknadsföring och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.