På förmiddagen den 11 november 1918 tystnade vapnen och första världskriget var över. USA:s president Woodrow Wilson reste till Versailles för att se till att fredsförhandlingarna garanterade att det aldrig skulle bli krig igen – och han tilldelades sedan Nobels fredspris för sin vision om ett Nationernas Förbund. Men visionen misslyckades, och första världskriget fick en ännu blodigare uppföljare. Hör historikern Dick Harrison berätta om ”the war to end all wars” och om varför kriget inte gjorde det. Samtalet leds av Nobelprismuseets Gustav Källstrand och spelas in för podden Idéer som förändrar världen.

Innan och efter samtalet är man välkommen att besöka våra utställningar samt Bistro Nobel för ett glas bubbel eller tilltugg. Se vår kvällsmeny här.


Nights at the Nobel Prize Museum / Medlemskap

Välkommen till en upplevelse utöver det vanliga på Nobel Prize Museum när vi öppnar upp för en sen kväll på museet varje fredag. Här bjuder vi in till upplevelser för alla sinnen i form av litterära samtal, musik, konserter, science talks, provningar och workshops. Läs mer om våra fredagskvällar i programkalendern här.

Som medlem i Nobel Prize Museum har du rabatterat pris på många programbiljetter och går gratis på många andra aktiviteter under ett år.
Läs mer om medlemskap här.

Välkommen att uppleva en sen kväll på Nobel Prize Museum.


Se köp av biljetter nedan. Köpt biljett återbetalas ej.
Medlemmar: gratis (använd kod från medlemsbrev)
Ordinarie: 130 kr
Student/pensionär: 90 kr
Medlemskap Nobelprismuseet inklusive biljett: 395 kr
Medlemskap Nobelprismuseet student/pensionär inklusive biljett: 295 kr 

Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.