När fredspriset delades ut i december förra året var pristagaren Narges Mohammadi inte på plats. Hon sitter sedan länge fängslad för sitt arbete för mänskliga rättigheter i Iran. Hennes man och två barn tog emot priset i hennes ställe. Tjugo år tidigare tilldelades den iranska advokaten Shirin Ebadi Nobels fredspris. Efter att ha mottagit priset, lämnade hon sitt hemland för ett liv i exil.    

Tillsammans med journalisten Gilda Hamidi-Nia och Mohammad Fazlhashemi, professor i islamsk teologi och filosofi, samtalar Nobelprismuseets Carin Klaesson om situationen i Iran idag. Det blir en diskussion om motstånd, mod och om det obetvingade hoppet om en bättre framtid.  

Efter samtalet blir det musik med den Stockholmsbaserade pianisten, kompositören och ljudkonstnären Hara Alonso. Med sin musik vill hon inspirera publiken att bry sig om sin omvärld. Hara Alonsos senaste album Notions of hope (2023) är en meditativ lyssningsupplevelse med hopp som centralt tema. 

Program

Programmet har två akter och varar i 90 minuter, inklusive 10 minuters paus.  

Samtal klockan 18.00-18.50  

Konsert klockan 19.00-19.30  

I biljettpriset ingår även entré till museets utställningar som håller öppet fram till klockan 21.00. Före och efter konserten erbjuder Bistro Nobel sin fredagsmeny med noga utvalda smårätter, passande viner, öl, cocktails eller alkoholfria alternativ. Bistron är även den öppen fram till klockan 21.00. 

Biljetter

Boka dina biljetter här. För medlemsbiljett krävs giltigt medlemskap. Vänligen visa medlemskort i entrén. Köpt biljett återbetalas ej.


Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler, marknadsföring och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.