Samtalet börjar kl 18.00 och efterföljs av en konsert.  

Författaren Anna-Karin Palm samtalar med Nobelprismuseets Carin Klaesson om Selma Lagerlöfs rika och myllrande författarskap. Det blir ett samtal om framgångar, integritet och om nya vägar i en gammal värld. Efter samtalet spelar den flerfaldigt prisbelönte musikern Matti Bye ett egenkomponerat stycke till utvalda sekvenser ur stumfilmen Körkarlen.  

Matti Bye räknas med sina 25 år som musiker och kompositör som en av de mest erfarna vad gäller personliga och musikaliska tolkningar av stumfilm. Han är verksam som solopianist och ensemblemusiker och komponerar musik till såväl tv och film som andra konstnärliga genreöverskridande samarbeten. Genom åren har Matti Bye mottagit flera priser och nomineringar – bland annat det nordiska filmpriset Harpa, Mårbackapriset och två Guldbaggar.   

Innan och efter är man välkommen att besöka våra utställningar samt Bistro Nobel för ett glas bubbel eller tilltugg. Se vår kvällsmeny här.


Nights at the Nobel Prize Museum / Medlemskap

Välkommen till en upplevelse utöver det vanliga på Nobel Prize Museum när vi öppnar upp för en sen kväll på museet varje fredag. Här bjuder vi in till upplevelser för alla sinnen i form av litterära samtal, musik, konserter, science talks, provningar och workshops. Läs mer om våra fredagskvällar i programkalendern här.

Som medlem i Nobel Prize Museum har du rabatterat pris på många programbiljetter och går gratis på många andra aktiviteter under ett år.
Läs mer om medlemskap här.

Välkommen att uppleva en sen kväll på Nobel Prize Museum.


Se köp av biljetter nedan. Köpt biljett återbetalas ej.
Medlemmar: gratis (använd kod från medlemsbrev)
Ordinarie: 130 kr
Student/pensionär: 90 kr
Medlemskap Nobel Prize Museum inklusive biljett: 395 kr
Medlemskap Nobel Prize Museum student/pensionär inklusive biljett: 295 kr 

Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.