Kan man ge Nobelpriset till någon som (säger sig ha) blivit bortförd av utomjordingar? Vad ska man egentligen säga om författaren som tackade nej till sitt pris och utrikesministern som ville ge tillbaka sitt? Nu reder vi ut alla turer i ett samtal om priser som har skapat diskussion genom åren. 

Sedan 1901, då Nobelprisen började delas ut, har de kritiserats och ifrågasatts. Nobelprismuseets Carin Klaesson och Gustav Källstrand guidar oss genom upptäckter som kom av sig, pristagare som hamnat snett och priser som fått folk att ilskna till.

Välkommen att lyssna till samtalet i vår bistro som serverar rätter från sin specialkomponerade fredagsmeny och erbjuder cocktails, vin, öl och alkoholfria alternativ. Bistron är öppen fram till klockan 21.00. I biljettpriset ingår även entré till museets utställningar som även de håller öppet till klockan 21.00.  

Biljetter

Boka dina biljetter här. För medlemsbiljett krävs giltigt medlemskap. Vänligen visa medlemskort i entrén. Köpt biljett återbetalas ej.  


Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler, marknadsföring och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.