Att fredag är fredsprisets dag säger sig självt och bredden av mottagare som Nobels fredspris har haft genom åren är stor. Kanske är det därför priset är så omtalat och diskuterat, men också för att det berör stora och avgörande frågor.  

Den här kvällen samtalar vi om det pris som tillkännagivits bara några timmar tidigare och dess roll i världen. Vi möter Stefan Löfven – tidigare statsminister och idag med uppdrag för bland annat FN, Caroline Delgado, senior forskare på SIPRI och doktor i freds- och konfliktstudier och Gustav Källstrand – Nobelprisexpert och historiker. Carin Klaesson från Nobelprismuseet leder samtalet.  

Kvällen ramas in av musik med Ebba Forsberg som bland annat gjort kritikerrosade tolkningar av Nobelpristagaren Bob Dylan.

I biljettpriset ingår även entré till museets utställningar som håller öppet fram till klockan 21.00. Före och efter samtalet serverar Bistro Nobel sin fredagsmeny med noga utvalda smårätter, passande viner, öl, cocktails eller alkoholfria alternativ. Bistron är även den öppen fram till klockan 21.00.

Se köp av biljetter nedan. Köpt biljett återbetalas ej.

  • Ebba Forsberg. Foto: Karin Alfredsson

  • Ebba Forsberg. Foto: Karin Alfredsson


Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.