Slutsålt!
Bli medlem i museet och få förtur till biljettbokning, fritt eller rabatterat inträde till våra kommande konserter, samtal, provningar och evenemang.

Upptäck årets Nobelpristagare i litteratur bara några timmar efter tillkännagivandet. Hör några av de som varit med och fattat beslutet berätta om författaren, texterna och ge sina bästa lästips. 

Att välja litteraturpristagare är inte lätt. Svenska Akademiens Nobelkommitté söker bland samtidens främsta författarskap och valen är ofta överraskande, ibland kritiserade och alltid intressanta.  

I det här samtalet ges en unik inblick i hur ledamöterna tänkt och resonerat i år när de läst, diskuterat och slutligen enats om vem som tilldelas årets Nobelpris i litteratur. Dessutom ger de sina tips på hur vi lär känna pristagarens verk på bästa sätt och vi får pinfärskt valda texter upplästa av Danilo Bejarano, skådespelare i Dramatens fasta ensemble. 

Medverkar gör några, än så länge hemliga, ledamöter av Svenska Akademiens Nobelkommitté. Samtalet är på svenska och leds av Nobelprismuseets Carin Klaesson. 

Före samtalet är du välkommen att besöka museets utställningar samt Bistro Nobel som serverar smårätter, bubbliga drycker och annat gott. Museet stänger efter samtalet, 19.00.

Se köp av biljetter nedan. Köpt biljett återbetalas ej.


Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.