Slutsålt!
Bli medlem i museet och få förtur till biljettbokning, fritt eller rabatterat inträde till våra kommande konserter, samtal, provningar och evenemang.

Efter mer än tjugo års internationellt partnerskap och samarbete mellan NASA, ESA och CSA lanserades det nya rymdteleskopet James Webb Space Telescope som sköts upp i december förra året. Nu är teleskopet på plats 1,5 miljoner kilometer från jorden – fyra gånger så långt bort som månen. Den 12 juli presenterar NASA tillsammans med ESA och CSA de första bilderna från teleskopet, vars uppdrag är att se hur de första stjärnorna i universum bildades.

Nobelprismuseet gästas av astronomen Daniela Calzetti och Nobelpristagaren Adam Riess, som båda arbetar med James Webb-teleskopet. De kommer visa de allra första bilderna och berätta mer om de nya horisonter för rymdforskningen som teleskopet öppnar för.

Kom till Nobelprismuseet och var med och se när vetenskapshistoria skrivs här och nu!

Daniela Calzetti är professor i astronomi vid University of Massachusets Amherst och expert på hur stjärnor bildas i galaxer.

Adam Riess är professor i astrofysik vid Johns Hopkins University och Nobelpristagare i fysik 2011 och belönades för upptäckten att universums expansion accelererar.

Samtalet leds av Gustav Källstrand från Nobelprismuseet.

Se köp/bokning av biljetter nedan. Köpt biljett återbetalas ej.


Nights at the Nobel Prize Museum / Medlemskap

Välkommen till en upplevelse utöver det vanliga på Nobel Prize Museum när vi öppnar upp för en sen kväll på museet varje fredag. Här bjuder vi in till upplevelser för alla sinnen i form av litterära samtal, musik, konserter, science talks, provningar och workshops. För att läsa mer om våra fredagskvällar och programpunkter klicka här.

Som medlem i Nobel Prize Museum har du rabatterat pris på många programbiljetter och går gratis på många andra aktiviteter under ett år.
Läs mer om medlemskap här.

Välkommen att uppleva en sen kväll på Nobel Prize Museum.