”Du är visst lycklig för ingenting”, skrev Nobelpristagaren Pär Lagerkvist. Men ”ingenting” rymmer ibland så mycket. I ett samtal mellan tidigare ärkebiskop KG Hammar och Nobelprismuseets Carin Klaesson diskuteras Lagerkvists rika författarskap som berör människans eviga frågor.

Efter samtalet får vi lyssna till hans dikter, tonsatta och framförda av Bo Sundström och Frida Öhrn. Det blir en kväll om kärlek och ångest, tro och tvivel, men också om ondskans olika ansikten och om de goda krafter som vi alltid måste värna.

Samtalet är på svenska och börjar klockan 18.00. Före och efter samtalet serverar Bistro Nobel smårätter, bubbliga drycker och annat gott från sin fredagsmeny. Bistron är öppen fram till klockan 21.00. I biljettpriset ingår även entré till museets utställningar som även de håller öppet fram till klockan 21.00.

Se köp av biljetter nedan. Köpt biljett återbetalas ej.


Nights at the Nobel Prize Museum / Medlemskap

Välkommen till en upplevelse utöver det vanliga på Nobel Prize Museum när vi öppnar upp för en sen kväll på museet varje fredag. Här bjuder vi in till upplevelser för alla sinnen i form av litterära samtal, musik, konserter, science talks, provningar och workshops. Läs mer om våra kommande fredagskvällar i programkalendern här.

Som medlem i Nobel Prize Museum har du rabatterat pris på många programbiljetter och går gratis på många andra aktiviteter under ett år.
Läs mer om medlemskap här.

Välkommen att uppleva en sen kväll på Nobel Prize Museum. 

Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.