När förklarade du ett Nobelpris för dina vänner senast? Den här kvällen firar vi årets naturvetenskapliga Nobelpris och utmanar representanter från Nobelkommittéerna att förklara varför de är så viktiga att de förtjänar världens finaste pris – så att vi alla förstår! Sen blir det kåseri och Nobel-quiz med ingen mindre än Mark Levengood 

I biljetten ingår också något litet att äta och dricka. Ett recept för en helkväll helt enkelt – välkommen att fira med oss!  

Program

17.30 Foajédörrarna öppnas – mingel med något litet att äta och dricka 

18.00 Crash Course i årets Naturvetenskapliga Nobelpris

Plats på scen för att visa, förklara och förklara igen så att vi förstår, tar ledamöter från Nobelkommittérna i fysik, kemi och medicin: Ulf Danielsson, Pernilla Wittung Stafshede och Anna Wedell. Modererar, frågar och frågar igen så att vi förstår gör Carin Klaesson och Gustav Källstrand från Nobel Prize Museum.  

19.00 Paus med dryck

Kunskap, sanning och frågesport med Mark Levengood

Mark Levengood funderar över det här med kunskap och sanning. Är nyfikenhet alltid bra? Är sanningar eviga? Är det inte lite irriterande att vi aldrig blir fullärda?  

Efter funderingar – och vem vet – kanske några svar, leder Mark kvällens frågesport som självklart går i Nobelprisets tecken

20.30 Bar och musik i foajén för den som vill fira vidare en stund

Välkommen till årets upplaga av Nobel Callings Crash Course! 


Se köp av biljetter nedan. Köpt biljett återbetalas ej.
Medlemmar: 145 kr (använd kod från medlemsbrev)
Ordinarie: 290 kr
Student/pensionär: 145 kr


Klicka här för att köpa biljetter!
  • Mark Levengood. Foto: Thron Ullberg

  • Mark Levengood. Foto: Thron Ullberg