En almanacka som bär spår av en tidsresa, ett brev från världens mest kända vetenskapsman och en sjal som vittnar om kampen för att flickor ska få gå i skolan. Det är bara tre av de över tvåhundra föremålen som visas i vår nya utställning Sakerna som förändrar världen. 

Utställningen blickar in i märkvärdiga upptäckter och livsverk genom personliga föremål som Nobelpristagare har donerat till museets samling. 

Sedan 1901 har Nobelpriset gått till banbrytande upptäckter, lysande idéer, berörande berättelser och arbete för fred. Alla har gett nya perspektiv på våra liv och vår framtid, och på något sätt förändrat världen. 

Börja helgen med en AW hos oss när vi har kvällsöppet på fredagar. Mingla med vänner i bistron och i utställningarna och häng med på en guidad tur när våra kunniga guider visar Sakerna som förändrar världen. 

17.15 Visning på engelska   

18.15 Visning på svenska   

19.15 Visning på engelska 

Museets utställningar, Bistro Nobel samt vår butik håller öppet hela kvällen. Under kvällen serverar Bistro Nobel smårätter från sin fredagsmeny. 

Biljetter

Denna kväll erbjuds ett festligt kombipaket med biljett för 200 kr där entré, guidad visning, snacks och ett glas cava eller alkoholfritt bubbel ingår.

Boka dina biljetter här. För medlemsbiljett krävs giltigt medlemskap. Vänligen visa medlemskort i entrén. Köpt biljett återbetalas ej.