Vilka konsekvenser får kvinnors och mäns olika förutsättningar på arbetsmarknaden? Hur gick det till när två ekonomer som inte alls var överens fick ekonomipriset tillsammans? 

Välkommen till Nobelprismuseet onsdagen den 13 mars för en lärarkväll i ekonomiprisets tecken. Vi bjuder på tilltugg och vin eller alkoholfri dryck. 

2023 års ekonomipristagare Claudia Goldin bröt ny mark och fick stort genomslag runtom i världen. Hör ekonomiprofessorn, tillika ledamoten av ekonomipriskommittén, Kerstin Enflo, berätta om Goldins banbrytande forskning om kvinnors roll på arbetsmarknaden och hur du kan arbeta med detta tema tillsammans med dina elever. 

I ett spännande samtal på scen möts SVT-journalisten och ekonomireportern Alexander Norén och Nobelprismuseets expert Olof Somell för en djuplodande resa genom ekonomiprisets historia. Vilka trender ser de? På vilket sätt skiljer sig ekonomi från andra vetenskaper? Och hur gick det till när ekonomipriset instiftades, nästan sjuttio år efter att Nobelpriserna började delas ut? 

Efter programmet erbjuder museets pedagoger en specialvisning om några av museets fascinerande föremål, donerade till oss av tidigare ekonomipristagare. 

Varmt välkommen! 

Tid: Onsdag 13 mars 17.30.

Plats: Nobelprismuseet, Stortorget 2 i Gamla stan. 

Kostnad: 50 kr. 

Anmälan: Anmäl dig här