Vilka är de nya teknologierna inom livsmedelsindustrin? Kommer vi att äta annorlunda? 

Efter våra tre första möten Komplexiteten i hjärnan, Utforskning av rymden och Genetik är det nu dags att fördjupa oss i Framtidens mat.  

Science Today tar temperaturen på vetenskap 2023 och bjuder in till en ny slags afterwork. Här får doktorander och postdoktorander från Stockholms universitet, Kungliga tekniska högskolan och Karolinska Institutet att presentera sin forskning på scen. Efter samtalen fortsätter vi med ett nätverkande häng med drinkar och musik som stimulerar hjärnan! 

Konceptet blickar in i vetenskapens och teknikens värld och skapar ett tillfälle för doktorander, forskare och andra entusiaster med intresse för vetenskaplig forskning att träffas och diskutera!  

I kommande Science Today – foodtech kommer vi bland annat prata om hur teknologi kan ha en betydande roll för att förändra hur vi äter. Hur den kan påverka produktionen och distribution i vår konsumtion av mat. Att genom innovation, data och nya tekniker hitta nya sätt att odla i ex stadsmiljöer. Hydroponiska och aeroponiska odlingar är exempel på nya sätt att odla mat, utan jord. 

Kvällens samtal sker på engelska och leds av Nobelprismuseets Olof Somell. Efter samtalet fortsätter kvällen med musik och häng i Bistro Nobel med en blandad fredagsmeny av mellanrätter och goda drycker. 

Science Today är ett samarbete med Karolinska institutet, Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet.

Kvällens talare är doktorander och postdoktorander från Karolinska institutet (KI), Kungliga tekniska högskolan (KTH) och Stockholms universitet (SU).

Karolinska institutet (KI)
Chiara Annunziata, Postdoktor
Hazel Xiaohui Ang, Postdoktor   

Kungliga tekniska högskolan (KTH)
Hanna Nathaniel, Doktorand 

Stockholms universitet (SU)
Anne Charlotte Bunge, Doktorand 

Kvällens program

17.00 Förmingel
18.00 Samtal på scen
18.45 Diskussioner
19.00 Efterhäng med musik från DJ Kotta

Se köp av biljetter nedan. Köpt biljett återbetalas ej.


Nights at the Nobel Prize Museum / Medlemskap

Välkommen till en upplevelse utöver det vanliga på Nobel Prize Museum när vi öppnar upp för en sen kväll på museet varje fredag. Här bjuder vi in till upplevelser för alla sinnen i form av litterära samtal, musik, konserter, science talks, provningar och workshops. Läs mer om våra fredagskvällar i programkalendern här.

Som medlem i Nobel Prize Museum har du rabatterat pris på många programbiljetter och går gratis på många andra aktiviteter under ett år.
Läs mer om medlemskap här.

Välkommen att uppleva en sen kväll på Nobel Prize Museum.Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.