Slutsålt!
Bli medlem i museet och få förtur till biljettbokning, fritt eller rabatterat inträde till våra kommande konserter, samtal, provningar och evenemang.

När förklarade du senast ett Nobelpris för dina vänner? Efter den här kvällen kommer du att kunna briljera. Välkommen till en helkväll då vi firar årets naturvetenskapliga Nobelpriser med en föreställning i två akter. 

Under akt ett utmanar vi representanter från de Nobelkommittéer som utser pristagarna, att förklara varför just de upptäckter som prisas i år är så viktiga att de förtjänar världens finaste pris. Vi ger oss inte förrän de har förklarat på ett sätt så att vi alla förstår. Det är upp till publiken att bestämma om de får godkänt. 

Var med och se hur det går för ledamöterna från Nobelkommittérna i fysik, kemi och medicin: Ulf Danielsson, Pernilla Wittung Stafshede och Anna Wedell. Modererar, frågar och frågar igen så att vi förstår gör Carin Klaesson och Gustav Källstrand från Nobelprismuseet. 

Efter paus följer Josefin Johansson och Fritte Fritzson upp med en finurlig stund. ”Det blir Nobel-quiz, nån sketch, en del standup och kanske till och med en sång!” som de säger själva. Båda två har vunnit På spåret i SVT och har ett stort intresse för kunskap och vetenskap. Josefin är författare till boken Dynamitgummor, om kvinnor som tilldelats Nobelpriset och Fritte har sedan 2015 gjort podcasten Allt du velat veta 

Kvällens samtal kommer att ske på svenska. 

Program

17.00 Foajédörrarna öppnas – mingel. ”Södra Teaterns texmex bucket” och dryck ingår i biljettpriset.

18.00 Crash Course i årets Naturvetenskapliga Nobelpris 

Paus med dryck 

Underhållning och quiz på Nobelpristema med Josefin Johansson och Fritte Fritzon 

20.30 Bar och musik i foajén för den som vill fira vidare en stund