Vad vill du ha för lukt på glassen? Kanske är det så vi borde börja säga, eftersom det mesta av de smaksensationerna vi känner, faktiskt är lukt. Men hur fungerar det egentligen? Och vad är det trigeminala systemet? 

Denna kväll djupdyker vi i hur våra sinnen och kroppens receptorsystem samverkar för att skapa smakupplevelser. Välkommen till en workshop med två smakexperter, som delar med sig av sin kunskap samtidigt som du får prova några spännande smaker.  

De som guidar dig genom kvällen är Per Styregård, journalist och vinkritiker i Dagens Industri och författare till boken Smakens makt, samt Johan Lundström, Professor i psykologi vid Karolinska Institutet och författare till över 100 vetenskapliga arbeten om lukt- och smaksinnet. Kvällen bjuder på både praktik och teori från smakernas värld. 

I biljettpriset ingår även entré till museets utställningar. Utställningar, bistro och butik håller öppet fram till klockan 21.00.

Biljetter

Boka dina biljetter här. För medlemsbiljett krävs giltigt medlemskap. Vänligen visa medlemskort i entrén. Köpt biljett återbetalas ej.


Väskor

Vänligen notera vad som gäller för medtag av väskor till museet.

Fotopolicy

För att kunna dela med oss av allt roligt som händer på museet fotograferar, filmar och livesänder vi många av våra evenemang. Materialet kan användas i Nobelprismuseets verksamheter, kommunikationskanaler, marknadsföring och i sociala medier. Om ett evenemang arrangeras i samarbete med en annan aktör kan materialet användas i deras kommunikation. Kontakta oss om du har frågor om detta.