Vetenskap och forskning kan ofta leda till oväntade resultat. När forskare undersöker nya områden stöter de på okända risker och konsekvenser som kan vara svåra att förutsäga. 

Vissa forskare kan behöva arbeta under farliga förhållanden, vilket kräver noggranna säkerhetsrutiner och innovativ teknik för att hantera och undvika faror. Alfred Nobel, som revolutionerade användningen av nitroglycerin genom att uppfinna dynamit, är en av många i Nobelprishistorien som behövt balansera mellan risker och innovation.  

Den 11:e upplagan av Science Today kommer att utforska temat risker. Välkommen att lyssna till två doktorander och en postdoktor som presenterar sin forskning och möts i ett samtal på scen, lett av Olof Somell från Nobelprismuseet. Denna gång äger Science Today rum i Mannheimer Swartling Auditorium. Advokatbyrån Mannheimer Swartling är en av museets huvudpartners och erbjuder fullservicerådgivning inom affärsjuridiska områden.  

Science Today är en återkommande afterwork som kickstartar hjärnan och helgen med dagens mest spännande forskning och några av Stockholms bästa DJ:s. Science Today bjuder in doktorander och postdoktorer från Karolinska Institutet (KI), Kungliga Tekniska högskolan (KTH) och Stockholms Universitet (SU) att presentera sin forskning. 

Talare

Tobias Granwald, doktorand vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, på Karolinska Institutet 

Emmy Wassénius Wickberg, postdoc vid Stockholm Resilience Centre, med en doktorsexamen i hållbarhetsvetenskap från Stockholms universitet. 

Jakob Nyberg, doktorand vid avdelningen för nätverk och systemteknik på Kungliga Tekniska högskolan 

Program

17.00-18.00 Mingel med DJ Klara Nov 

18.00-19.00 Scensamtal och presentationer 

19.00-20.00 Mingel med DJ Klara Nov 

Biljetter

Boka dina biljetter här. För medlemsbiljett krävs giltigt medlemskap. Vänligen visa medlemskort i entrén. Köpt biljett återbetalas ej.


Fotopolicy

För att kunna dela med oss av allt roligt som händer på museet fotograferar, filmar och livesänder vi många av våra evenemang. Materialet kan användas i Nobelprismuseets verksamheter, kommunikationskanaler, marknadsföring och i sociala medier. Om ett evenemang arrangeras i samarbete med en annan aktör kan materialet användas i deras kommunikation. Kontakta oss om du har frågor om detta.