Karamelliserade Fridaäpplen, granskott och kräm på rosenkvitten är några av ingredienserna i den dessert som serverades på förra årets Nobelbankett.
Möt konditorn Frida Bäcke, som skapade 2024 års Nobeldessert. Hör henne berätta om den kreativa processen och om hur uppväxten i Dalarna präglat hennes val av smaker.
Vi djupdyker i smaker av gatkamomill, jordmandel, brynt smör och svensk punsch, genom både teori och praktik. Vad fick henne att välja just dessa råvaror?
Njut av Nobeldesserten som serveras under tiden som Frida berättar allt om arbetet bakom kulisserna och hur man lyckas förbereda hela 1250 desserter som ska serveras på samma gång.
Provningen äger rum i Grillska Husets festvåning, Köpmangatan 15, 1 trappa upp.
Välkommen att mingla från klockan 17.00 då dörrarna öppnar. Dryck kommer att finnas till försäljning.
Biljetter
Boka dina biljetter här. För medlemsbiljett krävs giltigt medlemskap. Vänligen visa medlemskort i entrén. Köpt biljett återbetalas ej. I biljettpriset ingår även entré till museets utställningar som håller öppet fram till klockan 21.00.