Vad är klimatsystemet och hur kan vi som individer bekämpa klimatförändringarna? Hur kan stora komplexa hållbarhetsfrågor kan göras meningsfulla och hanterbara genom undervisningen?

Professor Alasdair Skelton från Bolincentret och Karolina Sandahl från Den globala skolan ger oss olika vinklar på hur undervisningen om klimatförändringar och hållbarhetsfrågor bäst kan skapa engagemang utan att skapa klimatångest och passivitet. Du möter även Maja Neiman från Kungl Ingenjörsvetenskapsakademien som berättar om en kostnadsfri internationell innovationstävling för ungdomar 13–18 år som tillsammans angriper hållbarhetsutmaningar för att förbättra världen. Pontus Thunblad från Nobel Prize Museum delar med sig av museets skolprogram och digitala resurser.

Både före och efter programmet har du möjlighet att utforska museet. Fortsätt gärna diskussionen i museets bistro där du finner vegetarisk mat att köpa och bra pris på både bubbel och alkoholfria alternativ.

Du möter under kvällen:
• Professor Alasdair Skelton, klimatforskare från Bolincentret vid Stockholms universitet
• Karolina Sandahl, lärarfortbildare från Den globala skolan
• Maja Neiman, projektledare från Kungl Ingenjörsvetenskapsakademien
• Pontus Thunblad, museilektor på Nobel Prize Museum

 

Lärarkvällen arrangeras i samarbete med Den globala skolan, som är del av myndigheten Universitets- och högskolerådet, Bolin Center (SU) och Kungl Ingenjörsvetenskapsakademien.

 

Alla lärare är VIP hos oss vilket innebär 20 % rabatt i vår museibutik – säg till butikspersonalen att du är lärare.

 

Green Week är en vecka med fokus på klimat och hållbarhet då Nobel Prize Museum arrangerar en mängd aktiviteter. Till exempel erbjuder vi vårt skolprogram En hållbar framtid kostnadsfritt för högstadiet och gymnasiet den veckan. Boka skolprogrammet.

 

Även lärarkvällen är kostnadsfri, boka här.

Vid utebliven avbokning senare än två dagar innan evenemanget, utgår en administrationsavgift om 200 kr.

 

 

 

 

Presentationer från kvällen