Den 10 december varje år infaller Nobeldagen – en dag som hyllar årets Nobelpristagare, som alla bidragit till mänsklighetens största nytta.
Nobelprismuseet bjuder härmed in till en speciell festmiddag på Nobeldagen med ett program inspirerat av Nobelbanketten. Den festliga middagen serveras i museets bistro och är signerad av kocken Sebastian Gibrand, som stod för förrätt och varmrätt på 2019 års Nobelbankett.
Kvällen börjar med en fördrink innan vi sätter oss till bords. Sedan utlovas ett välfyllt program i Nobelprisets anda där samtal mellan två av museets experter äger rum, kocken Sebastian Gibrand pratar om processen bakom sin matlagning och musikuppträdanden ges på museets scen.
Kvällens meny
Förrätt: Kalixlöjrom med gurka, inkokt kålrabbi, krämig dill och en sås på pepparrot.
Huvudrätt: Anka fylld med svart trumpetsvamp och citrontimjan, potatis med karamelliserad vitlök, kryddpicklad gulbeta och rostad anksky. Serveras med savoykål med rökt shiitake, bakad lök och granolja.
Efterrätt: Hallonmousse med chokladkräm & hallonmaränger.
Vegetariskt alternativ finns. Välj biljett och vegetariskt alternativ (Ja/Nej).
Middagen är laktosfri. Ej glutenfri.
Kvällens program
18.00 Mingel och fördrink
18.30 Guidad tur i utställningen Nobelfesten – festernas fest (frivilligt)
19.00 Middag och välkomnande
21.30 Mingel och musik
23.00 Museet stänger
Ta på dig din festligaste outfit och fira Nobeldagen den 10 december med oss på Nobelprismuseet.
Välkomna!