Om jobbet

Nobel Prize Museum söker museipersonal
Hösten 2021

Inför nyöppningen av museet i augusti utlyser vi nu ett antal tjänster för extrapersonal. Vi söker dig som:
Vill representera Sveriges främsta varumärke för en svensk och utländsk publik
Tycker vetenskap, litteratur och samhällsfrågor är viktigt och intressant
Ser det som utvecklande att jobba med både värdskap och kunskapsinnehåll.

Du kommer att vara museets ansikte utåt och en representant för Nobelpriset i mötet med våra besökare. Du ansvarar för att besökaren känner sig välkommen och får ett minnesvärt besök. För närmare arbetsbeskrivning av tjänsterna se nedan.

Då tjänsterna är extrajobb tänker vi att du kan vara student eller av annan anledning ha möjlighet att arbeta deltid med ett varierande schema.

Om oss

Nobel Prize Museum ligger på Stortorget i Gamla stan och är ett populärt besöksmål.

Nobelpriset visar att idéer förändrar världen. Nobelpristagarnas mod, kreativitet och envishet inspirerar och ger oss hopp för framtiden. Med utgångspunkt i Nobelprisets unika kombination av ämnesområden – naturvetenskap, litteratur och fred – bjuder vi på Nobel Prize Museum in till utställningar, skolprogram, föreläsningar och samtal om vår tids stora frågor.

Museets utåtriktade arbete strävar efter att inspirera våra besökare till att känna att de själva kan vara med och förbättra världen i Nobelprisets anda.

Vi söker:

Timanställda museilärare/butikssäljare

Arbetsuppgifter:
En central arbetsuppgift är att möta och välkomna besökare innanför museets dörrar, med god service tillhandahålla all önskvärd information samt hantera försäljning av entrébiljetter. Du genomför guidade svenska och engelska visningar av museet och dess utställningar. Vid behov arbetar du i butiken med operativt försäljningsarbete; kassahantering, handhavande av leveranser, lagerhantering och skyltning. Öppning, stängning, låsning och larmning av museet ingår.

Arbetstid och omfattning:
Två dagar i veckan, alternerat torsdag-fredag eller lördag-söndag varannan vecka. Arbetstiderna är 10.30-17.30 med 30 minuters lunchrast. Kvällsarbete kan vid behov förekomma.

Om dig:
Vi söker dig som är serviceinriktad, välkomnande och tycker om att arbeta med människor. Du är stresstålig, flexibel och ansvarstagande.

Du har minst ett års högskolestudier inom ett för Nobelpriset relevant område.
Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska och ytterligare ett språk är meriterande.
Du är bekväm med att prata inför en grupp och har du guideerfarenhet är det meriterande.
Du har kassavana och meriterande är även erfarenhet av retailförsäljning eller annat serviceyrke.

Timanställda museivärdar

Arbetsuppgifter:
Du ger besökarna god service och efterfrågad information i museets publika miljö. Du går regelbundna rundor i museet och ansvarar för att hålla museimiljön i fint skick. Du hjälper besökarna till rätta i förhållande till gällande riktlinjer för att minska smittspridning, så att riktlinjerna upprätthålls och besökarna känner sig trygga och omhändertagna.
Du bistår andra medarbetare på museet då behov finns och kan bemanna entrékassan för kortare pass.

Arbetstid och omfattning:
Lördag och söndag varannan vecka.
Arbetstiden är 10.30-17.30 med 30 minuters lunchrast. Kvällsarbete kan vid behov förekomma.

Om dig:
Vi söker dig som är serviceinriktad, välkomnande och tycker om att arbeta med människor. Du är flexibel och ansvarstagande.
Du har fyllt 18 år och uttrycker dig väl på svenska och engelska. Kunskaper i ytterligare ett språk är meriterande. Vana av serviceyrke samt kassavana är meriterande.

Timanställda butikssäljare

Arbetsuppgifter:
Du verkar för en god försäljning i butiken och bidrar till att ge besökaren en givande och positiv besöksupplevelse. I butiksarbetet ingår kassahantering och avstämning av dagskassa, handhavande av leveranser inkl. att ta emot, packa upp och prismärka varor – tunga lyft förekommer. Du hanterar skyltning och påfyllning samt håller butiksmiljön tilltalande. Öppning, stängning, larmning och låsning av museet ingår. Vid behov bemannar du museets entrékassa.

Arbetstid och omfattning:
Två dagar i veckan, alternerat torsdag-fredag eller lördag-söndag varannan vecka. Arbetstiderna är 10.30-17.30 med 30 minuters lunchrast. Kvällsarbete kan vid behov förekomma.

Om dig:
Vi söker dig som har fyllt 20 år och trivs med att möta nya människor och skapa kontakt med kunder i alla åldrar. Du tycker om att få andra människor att känna sig välkomna och att ge god service. Du är flexibel, ansvarstagande, stresstålig och har god förmåga att ta egna initiativ.

Du har gymnasieutbildning och minst två års arbetslivserfarenhet inom sälj. Du har god kassavana och mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Ytterligare ett språk är meriterande.

Ansökan

Tillträde under andra halvan av augusti. Du behöver vara tillgänglig för en fyra dagars betald utbildning fr.o.m. v. 32.

Vi tillämpar ett mångfaldsperspektiv i våra rekryteringar.

Välkommen att skicka din ansökan till mattias.stenstrom@nobelprize.org omgående och senast den 9 juni. Endast ansökningar som sänds via mail beaktas. Urval och intervjuer görs löpande.