Om jobbet

Nobel Prize Museum söker museipersonal Hösten 2021

Inför hösten 2021 söker vi extrapersonal för timanställning efter behov, främst under museets högsäsongsperioder som närmast är oktober samt december.
Vi söker dig som:
• Vill representera Sveriges främsta varumärke för en svensk och utländsk publik
• Tycker vetenskap, litteratur och samhällsfrågor är viktigt och intressant
• Ser det som utvecklande att jobba med både värdskap och kunskapsinnehåll

Om oss

Nobel Prize Museum ligger på Stortorget i Gamla stan och är ett populärt besöksmål.

Nobelpriset visar att idéer förändrar världen. Nobelpristagarnas mod, kreativitet och envishet inspirerar och ger oss hopp för framtiden. Med utgångspunkt i Nobelprisets unika kombination av ämnesområden – naturvetenskap, litteratur och fred – bjuder vi på Nobel Prize Museum in till utställningar, skolprogram, föreläsningar och samtal om vår tids stora frågor.

Museets utåtriktade arbete strävar efter att inspirera våra besökare till att känna att de själva kan vara med och förbättra världen i Nobelprisets anda.

Vi söker

Timanställda museilärare

Arbetsuppgifter:
En central arbetsuppgift är att möta och välkomna besökare innanför museets dörrar, med god service tillhandahålla all önskvärd information samt hantera försäljning av entrébiljetter. Du genomför guidade svenska och engelska visningar av museet och dess utställningar. Vid behov arbetar du i butiken med operativt försäljningsarbete. Öppning, stängning, låsning och larmning av museet ingår.

Arbetstid och omfattning:
Vi söker dig som kan arbeta torsdagar-söndagar samt fredagskvällar. Arbetet kan även förläggas andra vardagar, beroende på säsong.
Arbetstiderna är oftast 10.30-17.30 med 30 minuters lunchrast.
Omfattningen varierar från månad till månad, utifrån behov.

Om dig:
Vi söker dig som är serviceinriktad, välkomnande och tycker om att arbeta med människor. Du är stresstålig, flexibel och ansvarstagande.

Du har minst ett års högskolestudier inom ett för Nobelpriset relevant område. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska och ytterligare ett språk är meriterande. Du är bekväm med att prata inför en grupp och har du guideerfarenhet är det meriterande. Du har kassavana och meriterande är även erfarenhet av retailförsäljning eller annat serviceyrke.

Timanställda museivärdar

Arbetsuppgifter:
Du ger besökarna god service och efterfrågad information i museets publika miljö.
Du går regelbundna rundor i museet och ansvarar för att hålla museimiljön i fint skick. Du kommer att bemanna entrékassan för kortare pass.
Du bistår även andra medarbetare på museet då behov finns.

Arbetstid och omfattning:
Vi söker dig som kan arbeta torsdagar-söndagar samt fredagskvällar. Arbetet kan även förläggas andra vardagar, beroende på säsong.
Arbetstiderna är oftast 10.30-17.30 med 30 minuters lunchrast.
Omfattningen varierar från månad till månad, utifrån behov.

Om dig:
Vi söker dig som är serviceinriktad, välkomnande och tycker om att arbeta med människor. Du är flexibel och ansvarstagande.
Du har fyllt 18 år och uttrycker dig väl på svenska och engelska. Kunskaper i ytterligare ett språk är meriterande. Vana av serviceyrke samt kassavana är meriterande.

Ansökan

Tillträde snarast

Välkommen att skicka din ansökan till laura.aronovici@nobelprize.org omgående. Urval och intervjuer görs löpande.

Vi tillämpar ett mångfaldsperspektiv i våra rekryteringar.