Vad är lycka? Vad gör oss lyckliga? Hur lyckliga kan vi bli? Ekonomiprofessorn Micael Dahlen tar sig an det ständigt aktuella ämnet och delar med sig av sina senaste tankar i en föreläsning som förhöjs med teatern verktyg. Med sig på scen har Micael skådespelaren Johan Ulveson och pianisten Göran Martling. Extraföreställningar har släppts – begränsat antal platser kvar den 2 november.

Alla frågor om det diffusa begreppet lycka försöker nu ekonomiprofessorn Micael Dahlen förklara. Han ger sin syn på saken och på människans märkliga försök att få fatt på lyckan. Till sin hjälp har han bland annat en vegan, Einstein och en SYO-konsulent.

Föreställningen hade premiär 9 april och har spelats under våren och hösten 2019.

Nytänkaren, författaren och ekonomiprofessorn Micael Dahlen är känd för sina spaningar om samtiden och framtiden. Han har skrivit internationellt uppmärksammade böcker som Nextopia och Kaosologi och är en eftertraktad föreläsare såväl i Sverige som utomlands.

Jenny Andreasson har regisserat en rad pjäser, ofta av framstående kvinnliga dramatiker. På Dramaten har hon bland annat satt upp Slott i Sverige av Francoise Sagan (2010), Tjuvar av Dea Loher (2011), Chéri av Colette (2012) och De oskyldiga av Lillian Hellman (2013).

Performance Lecture

Vetenskap och scenkonst blandas när Nobel Prize Museum och Dramaten& tillsammans sätter upp en serie iscensatta föreläsningar, Performance Lectures. Formatet Performance Lecture där kunskap förmedlas med teaterns verktyg tar avstamp i olika forskares vardag. Om lycka är den fjärde i serien Performance Lecture som görs i ett samarbete mellan Dramaten& och Nobel Prize Museum.

Satsningen är ett nytt sätt att utforska och kommunicera vetenskap med hjälp av scenkonstens form. Tidigare har den omtalade robotforskaren Danica Kragić Jensfelt gjort en Performance Lecture om robotar, professorn i teoretisk fysik, Ulf Danielsson om universum och psykologiforskaren Armita Golkar om rädsla.

Medverkande: Micael Dahlen, Johan Ulveson och Göran Martling
Regi: Jenny Andreasson
Scenografi och kostym: Marika Feinsilber

Se tidigare Performance Lectures

Performance Lecture: Om rädsla med Armita Golkar

Performance Lecture: Om universum med Ulf Danielsson

Performance Lecture: Om robotar med Danica Kragić Jensfelt.