När Bob Dylan tilldelades Nobelpriset 2016 väckte det många känslor hos fans, läsare och kritiker. Men hur står sig egentligen Bob Dylan som poet? Och vad betyder hans texter för litteraturen i populärmusiken?

Välkommen att lyssna till ett samtal om Bob Dylans ikoniska album Blood on the tracks mellan artisten Amanda Bergman, författaren Elise Karlsson och radioproducenten Ludvig Josephson.

Med tio kärlekslåtar – som ”Tangled up in blue”, ”Simple twist of fate” och ”Idiot wind” – laddade med sårade, sura, drömska och ömsinta textrader efter en relation som gått sönder skulle Blood on the tracks kunna beskrivas som Bob Dylans poetiska höjdpunkt.

Och kanske populärmusikens vackraste samling texter om kärlek?

Om de medverkande:

Amanda Bergman är artist och låtskrivare, född 1987. Hon framträder både som soloartist och som sångare i bandet Amason. Det hyllade soloalbumet Docks kom 2016.

Elise Karlsson är författare och kritiker, född 1981. Hennes senaste roman Gränsen kom 2018 och följde upp romanerna Linjen 2015 och Klass 2017.

Ludvig Josephson är dramatiker och radioproducent, född 1963. Just nu producerar han Radioföljetongen i P1 och Creepypodden på Sveriges Radio.