Den 14 april är du som lever med synskada varmt välkommen på en taktil visning då vi bekantar oss närmare med föremål kopplade till olika Nobelpristagare.

Bland annat tar vi oss an en petriskål med mögel som den skotske biologen Alexander Fleming upptäckte 1928 och ett par skor som Selma Lagerlöf promenerade runt i Stockholm i, när hon fick idén till Gösta Berlings saga. Vi visar även den sjal som den unga pakistanska fredspristagaren Malala Yousafzai donerat till museet.

Visningen håller på i drygt en timme. Det är fri entré för alla som anger i entrén att de vill gå med på visningen. Efteråt finns möjlighet att upptäcka museet på egen hand.

Ledarhundar är välkomna.

Adress

Nobel Prize Museum (som tidigare hette Nobelmuseet) ligger i Börshuset vid Stortorget i Gamla Stan, Stockholm.

Boka plats

Boka gärna plats i förväg på telefonnummer 08-534 818 18
eller via e-post till bokning@nobelmuseum.se.

Om du är intresserad av att gå på visningen, men inte har tillgång till ledsagare, kan vi möta upp vid ”Obelisken” Slottsbacken 2. Ange då i bokningen om du vill bli uppmött.

Nobel Prize Museum hälsar dig hjärtligt välkommen!