Skolans Nobellunch

Många skolor i Sverige firar Nobeldagen med att bjuda eleverna på en extra fin skollunch. På Akalla grundskola i norra Stockholm har kökschef Josephine Antwi skapat en trerätters meny dagen till ära.

Akalla grundskola i norra Stockholm har runt 500 elever mellan 6 och 16 år, och till årets Nobelfirande har skolans egen kökschef Josephine Antwi skapat en trerätters meny som är god, nyttig och har fokus på hållbarhet. Fredrik Eriksson, som har vunnit många priser för sin mat och även är gastronomisk rådgivare för Nobelfesten, åkte till Akalla för att tillsammans med Josephine bjuda eleverna på en riktigt lyxig Nobellunch. Kockarna är överens om att vällagad skolmat är oerhört viktigt både för hälsan och humöret. Och den 10 december är en extra fin skollunch en väsentlig del av skolans Nobelfirande. Receptet från Akalla grundskolas Nobellunch kan kockar i hela landet inspireras av. Måltiden kan tillagas i såväl skolkök som på förskolan, på äldreboendet eller till familjen därhemma. Här hittar du receptet!