Lektionsmaterial för förskola

Här kan du enkelt berätta historien om Alfred Nobel och Nobelpriset med hjälp av bildspelet och det tillhörande bildspelsmanuset. Du kan skriva ut diplom till barnen på vilka de kan måla egna konstverk. Som inspiration till konstverket kan man innan titta på några riktiga Nobelprisdiplom där olika konstnärer bidragit. Barnen kan också få en egen Nobelprismedalj.

Lektionsmaterial F-åk3

Ett material med frågor kopplat till uppfinningar, idéer och Alfred Nobels resor världen över. Sist i lärarmaterialet hittar du även fina nobelprismedaljer för utskrift till klassen!

En berättande text om Alfred Nobel

Lektionsmaterial åk4-6

Ett material med frågor kopplat till uppfinningar, idéer och hur de blir till nytta för oss människor. I materialet finns såväl diskussionsfrågor som skapande praktiska uppgifter med möjlighet till fördjupning, samt en läs- och skrivuppgift.

 

En berättande text om Alfred Nobel

Skolans Nobellunch

Många skolor i Sverige firar Nobeldagen med att bjuda eleverna på en extra fin skollunch. På Akalla grundskola i norra Stockholm har kökschef Josephine Antwi skapat en trerätters meny dagen till ära. Här hittar du den!

Nobel Creations – tolka Nobelpriset

Nobel Creations är ett projekt där elever gör konstnärliga tolkningar av Nobelpriset, som synliggörs i en egen utställning på skolan. Projektet är till för alla skolformer – från förskola till grundskola, gymnasium och högskola. Läs mer här.