Utställningen förenar vetenskap, konst och kulturhistoria. Den visar på olika förhållningssätt till evigheten, belyser vår tids ödesavgörande frågor och skänker hopp inför framtiden.

Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs och Erika Lanner, chef för Nobelprismuseet berättar om bakgrunden till utställningen. Nobelprismuseets curator Clara Åhlvik ger en visning av utställningen. Visningen görs på svenska. Om önskemål finns görs en visning på engelska vid 11-tiden.

Ett flertal av de konstnärer och kreatörer som arbetat med utställningen är på plats, däribland Niki Lindroth von Bahr, Christian Partos och modellmakaren Oscar Nilsson.

Kaffe och smörgås serveras.

 

Osa senast den 27 september:

press@nobelpirze.org

Sara Källsner, pressansvarig Liljevalchs

sara.kallsner@stockholm.se
08-508 31 325, 076-123 13 25

 

Mer information om utställningen återfinns på: https://nobelprizemuseum.se/nobelprismuseet-skapar-utstallning-om-evigt-liv/

 

 

Nobel Prize Museum

Nobelpriset visar att idéer förändrar världen. Nobelpristagarnas mod, kreativitet och envishet inspirerar och ger oss hopp för framtiden. Filmer, fördjupande visningar och föremål berättar om pristagarna och deras bidrag till mänsklighetens största nytta. Med utgångspunkt i Nobelprisets unika kombination av ämnesområden – naturvetenskap, litteratur och fred – tar vi upp vår tids stora frågor och visar hur vi med vetenskap, humanism och samarbete kan besvara dem. Med våra utställningar, skolprogram, föreläsningar och samtal vill vi på Nobel Prize Museum skapa engagemang för en bättre värld. Idag finns vi på Stortorget i Gamla stan. I framtiden skapar vi ett nytt hem för Nobelprisets publika verksamhet vid Slussen i Stockholm.

 

Friskrivning: Nobel Prize Museum är varken direkt eller indirekt engagerat i nomineringen eller valet av Nobelpristagare. Dessa förfaranden är strängt konfidentiella och regleras av de institutioner som delar ut Nobelpriset. © Nobel Prize Museum 2022. Nobelpriset®, Nobel Prize® och Nobelmedaljen är Nobelstiftelsens registrerade varumärken.