Har Nobel Prize Museum öppet?

Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta rekommendationer har vi valt att stänga museet.

Vi hoppas snart kunna öppna igen och då välkomna våra besökare till en ny utställning om Nobelfesten.

Program

Jag har bokat biljett till en programkväll men inte fått någon bokningsbekräftelse, vad ska jag göra?

Vi skickar ut bokningsbekräftelser. Titta i skräpposten om den inte dyker upp. Vårt biljettsystem använder en av världens bästa leverantörer med väldigt hög andel leveranser. Dyker den inte upp rör det sig om dina personliga säkerhetsinställningar som blockerar vissa mail.

Evenemanget jag vill gå på är fullbokat, finns det någon väntelista?

Det finns tyvärr ingen väntelista, men det går utmärkt att ta del av evenemanget från ståplats. Se våra kommande evenemang. Välkommen på afterwork från 17.00–20.00 på fredagar med fri entré.

Öppettider & priser

Generellt har vi öppet tis–tors 11.00–17.00, fre 11.00–20.00, lör–sön 10.00–18.00, men ibland sker undantag så bäst att dubbelkolla här. Under juni–augusti 09.00–20.00. Ord. biljett 130 kr och studenter/pensionärer 90 kr. Barn och ungdomar under 18 år går in gratis.

Är du guide?

Här hittar du information om årets entrépriser, ev rabatter, max gruppstorlek, fri entré för guiden osv.

Anpassade visningar och tillgänglighet

Här hittar du information om tillgänglighet för besökare som har nedsatt hörsel, syn eller rörelseförmåga, samt information om anpassade visningar för personer med demenssjukdom och taktil visning för personer med synskada.

Öppen verkstad på lovet

Under loven och söndagarna då verkstaden är öppen är det drop-in mellan kl. 13.00–16.00. I undantagsfall behövs en biljett som hämtas i entrén inför varje ny hel timme. Här kan du dubbelkolla vad som gäller för just er verkstad. Passen i verkstad håller på ca en timma.

Praktik- eller praoplatser

Vi tar emot många praktikanter och prao-elever varje år på Nobel Prize Museum. Är du intresserad av att praktisera hos oss skicka ett mail till info.nobelprizemuseum[a]nobelprize.org. Skriv ”Ansökan praktikplats” i ämnesraden.

Skola

Boka skolprogram från förskoleklass upp till gymnasiet. Undervisa om Nobelpriset i klassrummet genom exempelvis Nobelprislektionen eller besök museet på egen hand med din klass. Här hittar du vanliga frågor och svar för just skola. Om du har specifika önskemål eller frågor, kontakta bokning.nobelprizemuseum[a]nobelprize.org

Donationer

Har du en fråga om donationer eller vill föreslå en donation? Kontakta oss på info.nobelprizemuseum[a]nobelprize.org. Skriv ”Donation” i ämnesraden.

Alfred Nobels verksamhet och liv

Är du nyfiken på Nobelprisets grundare Alfred Nobel? Ta dig en titt på Nobelprisets officiella hemsida (på engelska) och läs om Alfreds liv och arbete. På museet har vi ett särskilt Alfred-rum där vi presenterar en kopia av testamentet som ligger till grund för Nobelpriset, fotografier, brev och Alfreds dödsmask.

Samarbeten

Har du en evenemangsidé eller ett förslag på samarbete som du vill presentera för oss? Skicka ett mail till oss på info.nobelprizemuseum[a]nobelprize.org.

Kontakt

Behöver du kontakta oss i något annat ärende skriv ett mejl till info.nobelprizemuseum[a]nobelprize.org.