Nobel Prize Museum ligger på Stortorget i Gamla stan och är ett populärt besöksmål med mer än 260 000 besökare per år. Här kan du lära dig mer om Nobelpriset, Nobelpristagarna och om Alfred Nobel.

Till sommaren 2019 söker vi museivärdar.

Som museivärd ser du till att museets besökare blir väl omhändertagna.
Du kommer att stå vid en infodisk där de huvudsakliga arbetsuppgifterna är:

• att svara på frågor om museet
  • informera om museets audioguide
  • dela ut ett quiz till alla barnfamiljer

Du kommer också att gå regelbundna rundor i museet för att se att allt ser snyggt ut och att all teknik fungerar. Du kommer att dagligen att städa och se till att det ser snyggt ut i våra barnrum, Bubbelkammaren. Därför är det ett plus om du är ordningsam.

Du kan eventuellt få hoppa in i kassa och sälja entrébiljetter vid behov, så kassavana är en merit.

Utbildning och erfarenhet

Vi ser gärna att du som söker är mellan 18 – 20 år då vi eftersträvar en jämnare åldersfördelning på vår arbetsplats.

Du bör ha gått minst två år på gymnasiet.

Egenskaper

Vi söker dig som är serviceinriktad och välkomnande och tycker om att arbeta med människor.

Du är stresstålig och flexibel och trivs med att arbeta i ett högt tempo.
Du är ansvarstagande och kan arbeta självständigt men är också bra på att samarbeta.

Språkkunskaper

Du bör kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska.

Då majoriteten av våra besökare är turister så är det ett krav att du kan prata engelska och känner dig bekväm med det. För att testa dina engelskakunskaper kommer delar av intervjun att ske på engelska.

Vi ser gärna att du har kunskaper i ytterligare ett språk.

Arbetet är en visstidsanställning med timlön.
Du kommer att jobba både vardagar och helger och arbetstiden är kl. 11–17.30. Du alternerar mellan att arbeta tre och fyra dagar i veckan, varannan vecka.

Arbetstiden motsvarar ungefär 50% av en heltidstjänst.

Vi vill att du ska vara tillgänglig och kunna arbeta under 4 veckor antingen perioden v. 26–29 eller 30–33.

Du bör också vara tillgänglig för utbildning under ett par dagar v. 24 och 25.

Utbildningstiden är betald.

Vi strävar efter att genomföra våra rekryteringar ur ett mångfaldsperspektiv.
Frågor om tjänsten besvaras av Laura Aronovici, chef för publika avdelningen.
Välkommen att skicka din ansökan till: laura.aronovici[a]nobelmuseum.se
senast den 15 april.