Årets Nobelpris rör sig från cellernas inre till universums form, från batterier till forskning om fattigdom och arbete för demokratisering i Etiopien. Plus två litteraturpris! Den 10 december är det dags för pristagarna att få sina medaljer, och vad passar bättre som uppladdning inför TV-festen än att komma till Nobel Prize Museum och få en genomgång av samtliga årets Nobelpris?

En som verkligen behöver denna genomgång är vår moderator Gustav Källstrand som ska kommentera Nobelfesten. Till sin hjälp har han en panel som består av Maria Gunther (Dagens Nyheter), Alexander Norén (SVT), Yukiko Duke (Svenska Dagbladet) och Mimmi Söderberg Kovacs (Folke Bernadotteakademin).

Varmt välkomna!

 

Fri entré till museet kl. 17.00
Programstart kl. 18.00

 

Varje fredag har Nobel Prize Museum afterwork, med fri entré kl. 17.00 – 20.00. Vi har även happy hour mellan 17.00 – 19.30 och serverar cava för 50 kr/glas. Givetvis har vi även smarriga alkoholfria alternativ. Under hösten håller Nobel Prize Museum en serie samtal där vi vill uppmärksamma hur vetenskap gör skillnad i människors liv. Det gör vi genom att be människor med en personlig koppling till ämnet prata med en expert.