Vi söker dig som  

  • Vill bidra till utvecklingen av det framtida restaurangkoncept som ska ta plats i ett nytt, publikt hus för vetenskap, kultur och dialog vid Slussen i Stockholm.   
  • På ett kreativt sätt vill leda, organisera och utveckla verksamheten i museets restaurang i samverkan med vår Food & Beverage Manager och bidra till ett attraktivt erbjudande som ofta bygger på samverkan med museets program- och eventverksamhet.  
  • Kan säkerställa en effektiv drift av restaurangen för att uppnå god kundservice, hålla samman restaurangens verksamhet samt bidra till en bra kommunikation mellan köket och servisen. 

Om oss

Nobelprismuseet är ett populärt besöksmål som ligger på Stortorget i Gamla stan. 

Nobelpriset visar att idéer förändrar världen. Nobelpristagarnas mod, kreativitet och envishet inspirerar och ger oss hopp för framtiden.  

Med utgångspunkt i Nobelprisets unika kombination av ämnesområden – naturvetenskap, litteratur och fred – bjuder Nobelprismuseet in till utställningar, visningar, skolprogram, föreläsningar och samtal om vår tids stora frågor.   

Genom museets utåtriktade arbete vill vi inspirera våra besökare att känna att de själva kan vara med och förbättra världen. På sikt kommer hela Nobelprisets publika verksamhet att samlas i ett nytt hus för vetenskap, kultur och dialog på Slussen i Stockholm.   

Dina ansvarsområden som biträdande restaurangchef  

  • Organisera driften av restaurangen  
  • Arbetsleda teamet i restaurangen 
  • Lära upp ny personal 
  • Säkerställa en god samverkan med köket  
  • Servering, inklusive att flexibelt och prestigelöst rycka in när behov finns 
  • Utveckla vårt koncept i samverkan med museets program- och eventverksamhet 

Om dig

Vi söker dig som är kreativ, gillar ordning och reda och som vill driva verksamheten framåt tillsammans med resten av teamet. Som person är du stabil, har skinn på näsan och är bra på att organisera. Du är stresstålig och van vid högt tempo, flexibel, prestigelös och en god kommunikatör. 

För att lyckas i rollen tror vi att du har gymnasieutbildning eller yrkesutbildning till kock alternativt servering samt cirka fem års erfarenhet inom yrkesområdet. Du har ett par års erfarenhet av arbetsledning och om du har arbetat på en museirestaurang tidigare ser vi det som meriterande.  

Då vi strävar efter att arbeta så hållbart som möjligt får du gärna ha intresse för och kunskap om hållbarhetsarbete.  

Då du kommer att ha ansvar för att introducera och lära upp ny personal ser vi att du är pedagogisk, kommunikativ och bra på att samarbeta. 

Välkommen med din ansökan 

Rollen är en tillsvidareanställning på heltid. Du rapporterar till Food & Beverage Manager och du ska kunna arbeta kvällar och helger.  

Är du den vi söker? Skicka i så fall din ansökan till
karl-johan.hegborn@nobelprize.org så snart som möjligt, dock senast 15 september 2024.