Vi söker dig som:   

  • Har ett digitalt fokus och brinner för att skapa berättelser som engagerar. 
  • Kan planera, skapa och publicera innehåll i museets olika kanaler.   
  • Vill skapa engagemang för Nobelpriset och museets verksamhet hos en svensk och internationell publik.  

Om oss   

Nobel Prize Museum är ett populärt besöksmål som ligger på Stortorget i Gamla stan.   

Nobelpriset visar att idéer förändrar världen. Nobelpristagarnas mod, kreativitet och envishet inspirerar och ger oss hopp för framtiden. Med utgångspunkt i Nobelprisets unika kombination av ämnesområden – naturvetenskap, litteratur och fred – bjuder vi på Nobel Prize Museum in till utställningar, skolprogram, föreläsningar och samtal om vår tids stora frågor. Museets utåtriktade arbete inspirerar besökarna att känna att de själva kan vara med och förbättra världen i Nobelprisets anda.    

 

Om rollen 

Vi söker en kommunikatör med digitalt fokus som brinner för att skapa berättelser och innehåll som engagerar. Arbetsuppgifterna inkluderar att skriva och producera texter och inlägg för museets olika kanaler baserat på ett brett publikt utbud. Du har den grafiska kompetensen att bearbeta bilder och video och paketera innehållet i linje med museets grafiska profil. Du kommer också att planera och genomföra viss marknadsföring och annonsering i sociala kanaler. Hos oss kommer du att ingå i en kommunikationsavdelning med fem medarbetare, arbeta brett med museets hela innehåll och vara ett kommunikativt stöd till museets olika avdelningar.   

Din profil
För att utföra det här uppdraget behöver du ha relevant utbildning inom kommunikation, ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med sociala kanaler och vara en stilsäker skribent på svenska och engelska. Du behöver också ha vana att hantera bild och video för att kunna producera innehåll från ax till limpa för museets kanaler. Du har erfarenhet av relevanta digitala publicerings- och bildredigeringsverktyg. Du får gärna ha erfarenhet av arbete i någon form av kulturell verksamhet för att förstå dess drivkrafter. Du är bekväm med självständigt arbete, noggrann, prestigelös och ödmjuk.  

Arbetstid och omfattning
Omfattningen är 100% av heltid. Arbetet förläggs i huvudsak dagtid, måndag-fredag. 

Ansökan
Tillträde snarast. 

Vi tillämpar ett mångfaldsperspektiv i våra rekryteringar. 

Välkommen att skicka din ansökan till rekrytering.nobelprizemuseum@nobelprize.org omgående, vi tar endast emot ansökningar via e-post. Skriv ”Kommunikatör” i ämnesraden. Urval och intervjuer görs löpande. 

(publicerad 25 maj 2022)