Raoul Wallenberg Academy och Nobelmuseet bjuder in till en kostnadsfri lärarkväll för dig som är högstadie- eller gymnasielärare.

Om filmen

Raoul Wallenbergs livshistoria är en historia som berör. Den innehåller många situationer som Raoul Wallenberg Academy ofta använder för att förklara och illustrera vad som gjorde att Raoul kände att han måste åka till Budapest och bidra. Det är en berättelse som inspirerar.

Filmen som verktyg i klassrummet

Vi vill att fler ska kunna berätta den inspirerande historien om Raoul. Därför har vi valt att filmatisera hans livshistoria. Via Raoul kan unga människor få inspiration att se sin en egen förmåga och lita på den. Alla kan göra skillnad och bidra till ett mer medmänskligt samhälle. Raoul Wallenberg är en förebild som unga kan spegla sig i. Filmen visas för att lyfta Raoul Wallenberg och hans mod att stå upp, och agera, för det han tyckte var rätt.

Fler verktyg för dig som lärare

Lär vi elever att lyssna till sin inre kompass idag? Hur främjar vi en kultur där alla vågar visa civilkurage? Ni som lärare är otroligt viktiga och kan hjälpa elever att utveckla sitt självledarskap, att hitta sin Raoul.

Filmen är en del av Raoul Wallenberg Academys lärarfortbildning ”Självledarskap som skapar skillnad” som erbjuder verktyg för att stärka ungas empati och civilkurage. Fortbildningen erbjuder även kunskap och inspiration om att leda sig själv för att kunna leda andra; den stärker skolans värdegrundsarbete. Lisa Gawell, utbildningsansvarig på Raoul Wallenberg Academy, finns på plats för att berätta mer.

Filmen är gjord av Carl Eneroth, Stockholm Social Innovation Lab, Kira von Knorring Nordmark, Judit Horvath Lindberg under projektledning av Lisa Gawell.

Program

16:30 – Hjärtligt välkomna och möjlighet att se Nobelmuseets utställningar innan programmet börjar.

17:00 – Raoul Wallenberg Academy och Nobelmuseet hälsar välkomna.

17:15 – Visning av filmen.

18:15 – Workshop kopplat till filmen som ett verktyg i klassrummet för att undervisa i självledarskap, görs tillsammans med servering av tilltugg och dryck.

18:55 – Avrundning och avslut.

Begränsat antal platser. Vid förhinder vänligen kontakta oss snarast möjligt på annika.hedas-falk (at) nobelcenter.se.  Onsdag 7 mars är sista dagen för anmälan.

Vi ser fram emot att ses!