Vi vet att rasism, intolerans och diskriminering fortfarande existerar och påverkar oss både i skolan och samhället trots många goda initiativ. Så hur kan vi ännu starkare stå upp för allas lika rätt? Vad kan du som lärare göra?

På vår lärarkväll 23 april möter du musikern och författaren Jason ”Timbuktu” Diakité som berättar utifrån sin bok En droppe midnatt. Med avstamp i museets aktuella utställning dyker vi ned i berättelserna om Martin Luther King och medborgarrättsrörelsen och visar på Teskedsordens och museets resurser som lärare kan använda i undervisningen.

En droppe midnatt är Jason Diakités debutroman där han berättar om sin identitet som både svensk och amerikan, både vit och svart. En smärtsam men stärkande läsning om identitet och tillhörighet, kamp och rättigheter. Jason Diakité föddes 1975 i Lund och är musiker och författare. Han är aktuell med boken och en teaterföreställning med samma namn. Teskedsorden delar ut gratisexemplar av den snabblästa versionen till alla lärare på plats.

Som lärare är du VIP hos oss, så du har alltid 20 % rabatt i vår museibutik om du meddelar i kassan att du är lärare.

Kvällens program

17.00 Dörrarna öppnas, vegetarisk förtäring

17.15 Visning: Rätten till frihet – Martin Luther King Jr

18.00 Program på scenen

• Välkomna! Annika Hedås Falk, utbildningschef Nobel Prize Museum och Camilla Rehn, utbildningsansvarig Teskedsorden
  • Jason Diakité samtalar med Teskedsordens generalsekreterare Lovisa Fhager Havdelin
  • Teskedsorden och Nobel Prize Museum presenterar sina resurser för skolor

19.30 Mingel

20.00 Museet stänger

Frågor? Kontakta utbildningschef Annika Hedås Falk på annika.hedas-falk@nobelmuseum.se

Varmt välkomna!

Anmälan sker via länken ovan och medverkan är gratis. Vid utebliven avbokning senare än två dagar innan evenemanget, utgår en administrationsavgift om 200 kr.

Lärarkvällen arrangeras av Nobel Prize Museum i samarbete med Teskedsorden som arbetar för mångfald i ett öppet Sverige där allas rättigheter respekteras oavsett etnicitet, kön, sexualitet eller funktionalitet. Med ett långsiktigt perspektiv arbetar Teskedsorden med skolprojekt, utbildning och opinionsbildning för demokrati och alla människors lika värde.