Årets första lärarkväll på Nobel Prize Museum blir den 27 januari då vi knyter temat till Förintelsens Minnesdag. Lyssna till ett litteratursamtal med utgångspunkt i Nobelpristagaren och förintelseöverlevande Elie Wiesels bok Natten. Under kvällen bjuder vi även på förtäring, tips och råd till undervisningen kring förintelsen och en specialvisning med utgångpunkt i Nobelpris kopplat till överlevande från förintelsen.

Elie Wiesel var 11 år när andra världskriget bröt ut. Bara några år senare tvingades först han och hans familj från sitt hem, därefter tillfångatogs de och transporterades till Auschwitz. Natten är Elie Wiesels smärtsamt levande dagboksanteckningar, från nazisternas skövlande av familjens hemby till den fruktansvärda vardagen i ett koncentrationsläger. Boken är en klassiker som redan sålt i mer än 10 miljoner exemplar, men som inte funnits på svenska på flera decennier. Nu finns den i nyöversättning med nyskrivet för- och efterord.

Under lärarkvällen gör museets pedagoger en tematisk visning av Nobelpristagares föremål och berättelser som på olika sätt påverkats av nazismen eller som kan vara motgift mot densamma. Vi tipsar även om våra olika skolprogram och digitala resurser som finns kostnadsfritt för lärare. Raoul Wallenberg Academy har tagit fram en lärarhandledning runt Elie Wiesels bok och tillhandahåller boken gratis till alla deltagare vid lärarkvällen. Dessutom bjuder vi på förtäring.

Som lärare är du VIP hos oss, så du har alltid 20 % rabatt i vår museibutik om du meddelar i kassan att du är lärare.

Vi bjuder på både program, bok och förtäring men avbokning senare än två dagar innan kostar 200:-

Anmäl dig här.

Lärarkvällen görs i samarbete mellan Nobel Prize Museum, Raoul Wallenberg Academy och Bookmark förlag.

Nobel Prize Museum erbjuder utställningar, skolprogram, läraraktiviteter och lektionsmaterial som knyter an till Nobelpriset och visar att idéer kan förändra världen. Raoul Wallenberg Academy är en ideell organisation som syftar till att stärka unga att agera i Raoul Wallenbergs anda genom att erbjuda verktyg, kunskap och inspiration.

Frågor? Skicka ett mejl till Utbildningschef Annika Hedås Falk. Kontakta även Annika om du önskar avboka din medverkan.

Välkommen!

Vi behandlar dina personuppgifter för att administrera din anmälan och deltagande. Denna behandling sker i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR), med stöd av den legala grunden intresseavvägning. Vi lagrar inte dina uppgifter längre än nödvändigt.

Samarbetspartner